S preudarno igro do zmage na vročem terenu v Hočah

V prvi tekmi 8. kroga 1.DOL so igralci Triglava dosegli najvišjo možno zmago s 3:0 (20, 18, 16) proti Hočam. Kljub delnem mrku razsvetljave v dvorani v drugem nizu Kranjčani niso “mrknili” po vodstvu z 2:o in tekmo pripeljali do zanesljive zmage.

Športna dvorana Hoče, 18. 11. 2016, gledalcev 300, sodnika: Kramar in Perčič (oba Kamnik).

OK Hoče: Zidar, Crnjanski 13, M. Planinšič 3, Špindler, Radović 7, Franc 3, Repa, Vovk 5, Berglez, Lobnik 1, Šijanec 9, U. Planinšič 1, Škorc, Orthaber.

Triglav Kranj: Lužovec 10, Tučen, Bregant 12, Planinc, Beravs 2, Bežek 3, Jenko 7, Kok M. 8, Kok A., Rezar 7, Toman.

Izenačen boj Hoč in Triglava je zaznamoval začetek prvega niza. Gostom je manjšo prednost priigral Beravs z dobrimi začetnimi udarci, vendar pa so Hočani prednost hitro izničili z napadi Crnjanskega in Vovka. Domačini so s točko prednosti odšli na drugi tehnični time-out, po katerem so z močnimi napadi izstopala predvsem Planinšič ter Crnjanski pri Hočah in Jenko pri Triglavu. Gostje so se odločili za menjavo, iz igre je odšel Rezar, v igro pa vstopil Bežek. Menjava se je obrestovala, saj je Bežek dosegel 4 zaporedne točke na servisu in tako goste znova popeljal v vodstvo, ki so ga ohranili do konca niza in tako premagali domačine z 20:25.

Igralci Triglava so v drugi niz krenili odločneje, ponovno z močnim začetnim udarcem Koka. Hočani na igrišču niso bili prepoznavni, delovali so zgubljeno, zato je menjava sledila hitro, Šijanec je zamenjal M. Planinšiča že pred prvim tehničnim time-outom. Pri rezultatu 5:8 je žoga zadela stikala za elektriko, posledično je sledilo 20 minut premora. Prednost so gostje počasi povečevali in tako so na drugi tehnični time-out odšli s šestimi točkami prednosti. Hočani so se odločili za še eno menjavo, Špindler je zamenjal Franca, nazaj v igro pa je prišel M. Planinšič. Kot v prvem nizu, je pri Kranjčanih proti koncu seta Bežek na servisu zamenjal Rezarja in tako so gostje set mirno pripeljali do konca z rezultatom 18:25.

V začetku tretjega seta so Hočani ponovno prikazali svojo prepoznavno, moštveno igro. Spet so se hitro odločili za menjavo, v igro je prišel Repa namesto M. Planinšiča, ki pa se je po nekaj točkah vrnil v igro. Ekipi sta bili v napadu podobno uspešni, pri Hočanih sta dobro napadala Vovk in Šijanec, pri Triglavu pa Bregant. Gostje so imeli nekaj več sreče, naredili so manj napak, zato so se znova za nekaj točk oddaljili od Hočanov. Sledila je menjava, Bežek je pri Kranjčanih zamenjal Jenka. Zaradi nekaj sodniških odločitev je pri Hočanih zavrela kri, sodnik je rumen karton pokazal podajaču, U. Planinšiču. Hočani so se odločili za še eno menjavo, Lobnik je zamenjal Crnjanskega. Poraz v tretjem nizu in skupno na tekmi, so morali Hočani priznati pri šestnajsti točki.

Ob koncu tekme sta izjave podala trenerja obeh ekip.

Trener Hoč, Aleš Andlovič, po odigrani tekmi z igro svojih varovancev ni bil najbolj zadovoljen, tekmo je pokomentiral z naslednjimi besedami: »Nasprotniki so danes bili na pričakovanem nivoju, mi pa žal ne. V prvem setu smo dolgo narekovali ritem igre, potem pa nas je iz tira vrgla serija zaporednih točk igralcev Triglava. Vendar pa ni nobene katastrofe, treba se je pobrati in v tekmo s Fužinarjem kreniti na polno.«

Sašo Rop, trener Triglava, pa je bil po zmagi upravičeno pozitiven, njegov vtis o tekmi pa je povedal z naslednjimi besedami: »Naša igra je bila disciplinirana. Nismo delali čudežev, vendar je naša igra bila utečena in disciplinirana. Fantom čestitam za to. To je pot do uspeha in pot do naslednjih zmag.«

ekipa Z P T
 1 Calcit Volleyball 6 1 18
 2 ACH Volley 6 1 18
 3 Triglav Kranj 5 3 15
 4 Maribor 5 2 14
 5 Krka 4 3 11
 6 Hoče 4 4 11
 7 Salonit Anhovo 2 5 7
 8 Panvita Pomgrad 2 5 7
 9 SIP Šempeter 1 6 4
 10 FužinarSijMetalRavne 1 6 3