Salonit tudi v četrti tekmi uspešnejši

ach 1 20150222 1822793452Kanal, 28. februarja. Salonit Anhovo je v 8. krogu modre skupine 1.DOL premagal kranjski Astec Triglav s 3:0 (22, 23, 16). Kranjčani kljub solidni igri v prvih dveh nizih niso uspeli odvzeti nasprotniku nobene točke. Kanalci so se že uspešno privadili na novi sistem igre po poškodbi Daria Savičiča, kar so pokazali že na zadnji tekmi proti Panviti Pomgrad. Israel Dos Santos se je odlično znašel v dvojni vlogi in gostom povzročal nemalo težav, saj ga Kranjčani niso uspeli ustavititi z blokom. Brazilski Primorec je s svojimi izkušnjami (izkoristek v napadu 71%!) prispeval nekaj pomembnih točk v končnicah prvih dveh nizov, v zadnjem pa poskrbel, da so se Kanalci odlepili od nasprotnika in z varno prednostjo pripeljali niz in tekmo do uspešnega konca. Pri Kranjčanih se je poznal nekoliko nerazpoloženi kapetan Janko Bregant, pa tudi ostali napadalci se niso nalezli brazilskega ritma in so grešili prav v odločilnih trenutkih. V soboto, 7.3., bo v Kranju še zadnja domača tekma v modri skupini, ki bo zelo verjetno odločala o petem mestu v skupini.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Perčič (Kamnik), Milojevič (Ljubljana).

Salonit Anhovo: Česnik 7, Šarić 1, Pirih, Marušič 6, Karnel, Karnel, Kovačič, Dos Santos 15, Jerončič, Čabarkapa 11, Okroglič 6, Krivec 1, Lazar.

Astec Triglav: Lužovec 6, S. Hafner 1, A. Kök, Maček, Bregant 10, Vene, Lakner 2, Bežek, Kos, M. Kök 16, Mali, Rezar 5.

Odbojkarji Salonita so v sredo v zaostali tekmi premagali Panvito, pomembne točke v boju za tretje mesto pred končnico pa so morali potrditi v tekmi proti Astecu Triglavu, ki je lahko še kako neugoden tekmec. To je v Kanalu tudi dokazal, dva niza in pol je bil enakovreden tekmec, toda v končnici prvih dveh nizov ni mogel zaustaviti razpoloženega in izkušenega Brazilca Israela Dos Santosa, ki je dosegal ključne točke, s 15 točkami pa je bil na koncu tudi najučinkovitejši igralec v domači vrsti.
Salonit je v prvem nizu po seriji napak Kranjčanov sicer hitro prišel do zanesljivega vodstva, toda nato tudi sam začel delati napake, tako da so se gosti približali le na dve točki zaostanka (10:12). Ko je Urban Česnik z asom domačo ekipo na drugi tehnični odmor popeljal s štirimi točkami prednosti, je bilo videti, da Astec nima možnosti. A nato so gosti po odličnih servisih Žige Lužovca, ki je dosegel tudi dva asa, prišli do šestih točk zaporedoma, Matej Kök jim je z blokom Juretu Okrogliču zagotovil dve točki prednosti. A nato je reči v svoje roke prevzel izkušeni Dos Santos, s petimi zaporednimi točkami, četrto in peto je dosegel z blokom, je poskrbel za izid 23:19. Kranjčani so še prišli na 21:23, toda nato je Matej Kök storil napako, drugo zaključno žogo pa je izkoristil Dejal Čabarkapa.

V nadaljevanju se je v gostujoči vrsti razigral Matej Kök, dosegal je točko za točko, njegova ekipa je vodila z 8:4 in 12:7. Toda nato so se v gostujočo vrsto spet prikradle napake, kar so Kanalci znali izkoristiti. Ob drugem tehničnem odmoru so že vodili s 16:14, prednost pa držali do konca. Triglav je sicer prišel do izida 22:23, toda Dos Santos je svoji ekipi priigral prvo zaključno žogo, ki jo je sicer Jure Lakner izničil, toda pri branjenju druge so bili gosti neuspešni, Janko Bregant je storil napako v bloku.

V tretjem nizu je Salonit ob prvem tehničnem odmoru že vodil z 8:5, Rok Rezar je z asom znižal na 10:11, nato pa so gosti dovolili, da so si domači priigrali štiri točke prednosti. Bregant jim je s točko za 17:15 še vlil nekaj upanja, toda nato se je v ospredje spet postavil Dos Santos. Začel je serijo točk, s katero so domači povedli z 20:15, piko na i pa sta postavila Blaž Marušič s svojimi servisi in Česnik, ki je tekmo končal z blok točko.