Še manj kot teden dni do državnega prvenstva

logo400Še manj kot teden dni nas loči od začetka odbojkarskega spektakla v Kranju QLANDIA BEACH CHALLENGE 2015. Organizatorji so že v mrzlični pripravljenosti, saj se v torek začnejo dela na prizorišču, ki se mora do četrtka preleviti v peščeno plažo z odbojkarskim igriščem, tribunami za gledalce in spremljevalnimi objekti. Skratka izjemno zahteven projekt, ki je vsako leto skrbno načrtovan in potem tudi natančno izpeljan do zadnjih podrobnosti. V četrtek najprej rekreativni turnir trojk z bogatimi praktičnimi nagradami in v Preddvoru kvalifikacije za državno prvenstvo, v petek in soboto pa glavni turnir Vzajemna državno prvenstvo v odbojki na mivki 2015.

Prijav na turnir je tudi čedalje več, prijavna vročica pa se bo stopnjevala iz ure v uro, Odbojkarska zveza Slovenije jih bo namreč na svoji spletni strani sprejemala le še do nedelje, 19.7., do polnoči. Pri krovni organizaciji so se tudi odločili za manjšo spremembo pri dekletih, saj bodo povečali število povabil na 3 (organizatorju ostaja eno povabilo), tako da se iz kvalifikacij uvrstijo v glavni del tekmovanje 4 ekipe. 4 ekipe pa pridejo v petkovo tekmovanje tudi po točkah na slovenski lestvici.

 

Organizatorji so že določili svoje povabljence na glavni del turnirja. Pri dekletih sta to Duša Hribar in Špela Lužovec, ki sta se uspeli dokopati do povabila s pomočjo posebnih kvalifikacijskih tekem, saj je bilo pri kranjskih dekletih izjemno zanimanje za nastop na turnirju, pri fantih pa sta povabilo organizatorja prejela Miha Mali in Miha Bežek. Vsi štirje so člani ŠBVK Kranj.

Povabljenci s strani OZS bodo znani v ponedeljek, ko bomo objavili tudi seznam prijavljenih ekip za kvalifikacije in spregovorili tudi več o papirnatih favoritih prvenstva.

Že zdaj lahko napovemo pester spremljevalni program. Na stojnicah v public-coni in pri glavnem vhodu na prizorišče se bodo predstavili sponzorji prvenstva. Vzajemna bo z nami že tretje leto in bo tudi tokrat prispevala nagradne igre in druga presenečenja za najmlajše, za mlade in malo starejše pa tudi Qlandia načrtuje srečelov s prvo nagrado izletom v Gardaland.

Vzajemna državno prvenstvo se bo odvijalo v sklopu prireditve Kranfest, zato ni odveč omeniti tudi nastopajoče glasbenike na Slovenskem trgu. V petek bodo to Avtomobili, Tabu, Šank rock in Made in Yugoslavia. Sobotni program pa bodo popestrili Maraaya, Djomla KS, Pop design in Crvena jabuka. Res vrhunski program tudi za tiste, ki jim odbojka na mivki ne bo v prvem planu, ali pa si bodo zaželeli sprostitve po končanih napetih bojih na pesku pri Mestni občini Kranj.

Vse je pripravljeno tudi za spremljanje dogodka v živo preko interneta. Povezave in posebna spletna stran za cel dogodek Qlandia beach challenge 2015 bodo zaživele prihodnji teden. Naj še enkrat omenimo, da bodo vse tekme z glavnega prizorišča spremljane neposredno, tekme pa bodo na voljo za oglede tudi še kasneje. Produkcija Tele-Ho bo tekmovanje prenašala v HD tehniki.

QLANDIA BEACH CHALLENGE 2015 PROGRAM

ČETRTEK, 23.7.2015:

Preddvor – RC Bor

                10:00 Kvalifikacije za DP ženske in moški

Ploščad pred MO Kranj

                16:00 Rekreativni turnir trojk

                23:00 Zaključek turnirja in podelitev nagrad

PETEK, 24.7.2015:

Preddvor RC Bor:

                10:00 Vzajemna DP – tekme po skupinah

Kranj ploščad MO:

                10:00 Vzajemna DP – tekme po skupinah

                17:00 Četrfinale ženske in moški

SOBOTA, 25.7.2015:

Kranj ploščad MO:

                14:00 Polfinale ženske in moški

                17:50 za 3. mesto ženske

                18:40 za 3. mesto moški

                19:45 predstavitev Beach Tenisa

                20:30 finale ženske

                21:30 finale moški