Slabša predstava in drugič brez točk v domači dvorani

salonit anhovo 2 20141026 1613374042Kranj, 25. oktobra. V 8. krogu 1.DOL je Astec Triglav doživel četrti poraz. Tokrat so bili boljši gostje iz Kanala Salonit Anhovo s 3 : 0 (20, 15, 18). Kranjčani so prikazali eno najslabših iger v sezoni in rezultat proti čvrstemu tekmecu, ki ni delal nepotrebnih napak, je pokazal realno stanje na igrišču. Kranjčani tako še naprej ostajajo brez točk proti ekipam iz zgornjega doma lestvice. Priložnost za popravni izpit pa bo že v petek, ko Triglavani odhajajo v Šoštanj, kjer bo zadnji krog prve polovice rednega dela lige.

Športna dvorana Planina. 50 gledalcev. Sodnika: Adrovič (Kamnik), Pevc (Škofja Loka).

Astec Triglav: Lužovec 4, S. Hafner, Vene(L), Lakner, Bilandžič 2, Bregant 10, Bežek(L), Kos, Maček, Mali, M. Kök 9, Rezar 6, A. Kök 6. Trener: Sašo Rop

Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarić(L), Lazar, Marušič 5, Karnel, Kovačič(L), Dos Santos 11, Jerončič, Savičić 15, Čabarkapa , Okroglič, Krivec 2. Trener: Leon Schilling.

Kranjčani so v tekmi proti favoriziranemu nasprotniku začeli zelo poletno in že na začetku tekme prišli v vodstvo s 6:3. Ko je na začetni udarec prišel Janko Bregant, je prednost še narasla na 8:4. Kanalci so z uspešnim preigravanjem Savičiča izid zmanjšali na 2 točki zaostanka. Ko je Bregant preigral blok je Schilling vzel pol minute odmora. Po odmoru so Kanalci izkoristili air ball domače ekipe in izid znižali na točko zaostanka 16:15. Primorci so izenačili na 17. točki po slabšem sprejemu domačih s protinapadom prek Čabarkape. Še napad Savičiča in as Marušiča in v vodstvu so bili prvič na tekmi gostje. Prednost dveh točk so ohranili tudi do vstopa v končnico. Po napaki Breganta v napadu je poizkusil negativni tok dogodkov spremeniti Sašo Rop z odmorom. Odmor ni pomagal, Kanalci so niz zaključili z blokom Mihi Maliju.
V drugem nizu so serijo iz prvega nadaljevali gostje, saj so povedli kar z 0:3. Nato se prebudili tudi Kranjčani in si popravili točkovni izkupiček z nekaj lepimi akcijami. Po napaki Savičiča so zaostanek zmanjšali na točko. Na prvi tehnični odmor so v tem nizu s prednostjo dveh točk odšli gostje. V nadaljevanju so Kanalci uspešneje servirali, domači pa delali napako za napako in prednost je narasla na 9:14. Ob drugem tehničnem odmoru so gostje vodili že 6 točk. Triglavani kljub zaostanku niso obupali, vendar so gostje z uspešno igro v bloku držali prednost. Pri izidu 13:20, ko je uspešno zaključil protinapad Dos Santos, je Sašo Rop poizkusil še z drugim odmorom obrniti tok dogodkov. Kranjčanom pa ni šlo od rok prav nič v tem drugem nizu in semafor se je ustavil pri 15:25 za goste.
Tudi v začetku tretjega niza ni kazalo prav nič dobro za Kranjčane, dokler ni prišel na servis Matej Kök. Triglavani so končno pokazali tudi nekaj igre v napadu in ujeli priključek ter ob prvem tehničnem odmoru že vodili za točko. Gostje pa so še naprej držali visok nivo servisa in silili domače v napake in jih potiskali od mreže ter si ponovno priigrali prednost. Kranjčani pa so tokrat vrnili milo za drago. Po bloku Aleša Köka je bil izid spet poravnan na 12. Kranjčani pa se nikakor niso mogli toliko zbrati, da bi nadaljevali v istem ritmu in gostje so spet prišli do prednosti 13:17, ki je do konca niza niso več izpustili iz rok.