Šli po točke, dobili eno – tudi ta šteje

SalonitKanal ob Soči, 14. decembra. Kranjčani so bili v Kanalu na pragu velikega presenečenja, saj so še pri menjavi igrišč v petem nizu vodili s tremi točkami prednosti. Potem pa je sledilo nekaj trenutkov nezbranosti, kar je brez oklevanja izkoristil najboljši posameznik tekme Dejan Čabarkapa in svojo ekipo popeljal do zmage s 3:2 (-22, 18, 23, -18, 9) in Triglavani so se morali že drugič zapored zadovoljiti le s točko, čeprav je bila priložnosti za več. V zadnjem krogu pred prekinitvijo igra Astec Triglav še v domači dvorani proti Lunos Mariboru. 

 

Športna dvorana Kanal, gledalcev 300, sodnika: Adrović (Kamnik), Dugar (Kanal).

Salonit Anhovo: Česnik 8, Šarič, Marušič 7, Karnel, Kovačič, Dos Santos 14, Sirk, Čabarkapa 28, Okroglič 8, Krivec 3.

Astec Triglav: S. Hafner 4, A. Kök, Bilandžić, Mrak, Vene, Močnik 10, Rop 18, Bežek, Kržišnik, T. Hafner 14, M. Kök 18, Rezar 11.

STATISTIČNI PODATKI

Foto: www.oksalonit.com

Dvoboj prvouvrščenega Salonita in zadnjeuvrščenega Asteca je pripadel prvim. Vendar so se morali Kanalci za zmago potruditi in zanjo odigrati pet nizov. Izenačeno je bilo prav v vseh nizih, pri domačih je blestel Dejan Čabarkapa z 28 točkami.

Kranjčani so domače presenetili z nekaj menjavami v začetni postavi in igralci, ki v dosedanjem delu prvenstva niso igrali veliko. V prvem nizu so si prvo nekoliko višjo prednost priigrali Kanalci (10:6), vendar so jih Kranjčani ujeli na 15. točki. Gosti so po tem zaigrali bolje, si priigrali dve oziroma tri točke prednosti in izkoristili drugo zaključno žogo za zmago v nizu.

Domači so v drugem nizu zaigrali bolje v napadu, a tudi gosti niso popuščali. Salonit je že vodil z 11:7, Astec jih je znova ujel (15:14), vendar so se domači ubranili. Ko je bilo 23:17, je bilo jasno, da bodo Kanalci izenačili na 1:1.

Tretji niz je bil najbolj izenačen na celotni tekmi. Po 13:13 so Kranjčani pobegnili na tri točke prednosti (16:13), Salonit je izenačil na 19:19 in 23:23, drugo zaključno žogo pa so domači izkoristili za 2:1. Četrtega so odbojkarji Salonita izgubili po zaslugi slabega sprejema, na drugi strani so dobro igro prikazala brata Svit in Tim Hafner. Domači so bili še najbližje pri 6:8, nato so gosti zagospodarili na igrišču in niz dobili s 25:18.

Salonit je prvič v sezoni moral odigrati peti niz. Do 4:6 ga je izgubljal, nato izenačil na 8:8, do konca pa Astecu dopustil le še točko.