Starejši dečki iz Kostanjevice kljub dobri igri brez točk

st-deki2011-12_1pKostanjevica na Krki, 18.12.2011. Kostanjevica na Krki je v nedeljo, 18.12.2011, gostila še zadnji kvalifikacijski turnir starejših dečkov. Kranjčani so prikazali solidno igro in veliko željo, ampak kljub temu sta bili od Triglavanov boljši ekipi iz Novega mesta in Brezovice.

 


KRKA : ASTEC TRIGLAV     2:1     (24:26, 25:11, 20:8)

Novomeščani so pričeli tekmo z igralci s klopi, vendar je ekipa uspešno parirala Kranjčanom skozi celotni niz. Na koncu so imeli Orli malce več športne sreče in osvojili niz. V drugi niz je strateg Krkašev postavil igralce prve postave, ki so gladko iztržili izenačenje v nizih. Tretji niz je potekal v znamenju taktiziranja obeh ekip in na koncu se je športna sreča obrnila v prid igralcem iz Novega mesta, ki so skrajšani niz osvojili z rezulatatom 20:18.

ASTEC TRIGLAV : ŠD BREZOVICA 1:2     (25: 15, 12:25, 7:15)

V drugi tekmi so se Kranjčani pomerili z ekipo iz Brezovice, ki so ji dolgovali še izpred 14 dni, ko so z njo izgubili v Mokronogu. V prvem nizu so Kranjčani brez težav diktirali tempo in potek igre in gladko osvojili niz. V drugem je dal trener Orlov priložnost igralcem s klopi, ki so začeli mlačno in Brezovčani so povedli z 8:0. Rezultatske prednosti kljub menjavam in rotacijam na igralnih mestih Triglavanov niso izpustili in zasluženo so osvojili drugi niz. Tretji niz so Kranjčani začeli podobno kot drugi in Brezovčani so zasluženo osvojili tudi slednjega in zmagali z 2:1 v nizih.

Astec Triglav: Bertoncelj Nace, Maček Jan, Josipovič Maks, Golob Vid ©, Repič Klemen, Čalič Anej (L), Pleša Jernej, Jarc Mark, Šteblaj Luka, Berce Luka. Trener: Kern Matjaž.

Že po predzadnjem turnirju v Mokronogu, se je vedelo, da se stanje na lestvici tudi po zadnjem turnirju ne bo spremenilo, tako da Orli zaključujejmo kvalifikacije na solidnem četrtem mestu v skupini, ki vodi v nižje rangirano »B« ligo. Čeprav je bil cilj drugo mesto in uvrstitev v »A« ligo, smo z videnim lahko zadovoljni, saj smo tekmovali v težki skupini. V nadaljevanju se bomo kalili v skupini z ekipami: Črnuče ACH II, Bled ACH, UKO Kropa in ACH Zmajčki I.

 

Na spodnji povezavi si lahko ogledate rezultate tekem in stanje na lestvici:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2011/11_std/11_ki/tekmovanja2011/11_std/11_ki/11_kiQB