STAREJŠI DEČKI: na zadnjem turnirju v Ljubljani prikazali daleč najboljšo igro letos

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgKranj, 25. novembra. V OŠ Danile Kumar v Ljubljani je potekal predzadnji turnir kvalifikacij starejših dečkov skupine »A«. Triglavani so na svojem zadnjem turnirju prikazali daleč najboljšo igro v tej sezoni. Iztržili so gladko zmago proti ACH Zmajčkom II in »tesen« poraz proti ACH Zmajčkom I.

ACH ZMAJČKI II : ASTEC TRIGLAV 0:2 (19:25, 16:25)

V prvem nizu so Triglavani pričeli dokaj toplo-hladno. Zmajčki so se dostojno upirali in lovili priključek skozi celoten niz, vendar jim tega Kranjčani niso dopustili. V drugem nizu so le-ti stopili na plin in praktično brez napak osvojili tudi drugi niz. Najvidnejša igralca pri kranjskih Orlih sta bila Repič na igralnem mestu korektorja, kjer je bil neustavljiv in Žižmund, ki je prikazal izredno znanje in zbranost pri začetnem udarcu.

 

ASTEC TRIGLAV : ACH ZMAJČKI I 0:2 (20:25, 14:25)

V drugi tekmi so bili ACH Zmajčki I zopet premočan nasprotnik, kar se je pokazalo predvsem pri sprejemu servisa, vendar se Triglavani niso predali. Konkurirali so vse do zaključka prvega niza, ko so pri 19:19 naredili preveč lasnih napak in Ljubljančani so zmagali s 25:20. V drugem nizu Triglavani niso zmogli več takega tempa in Zmajčki so brez težav nadigrali nemočne Kranjčane, ki so bili v vseh elementih v podrejenem položaju.

ASTEC TRIGLAV: Golob V. ©, Golob D. (L), Repič,  Josipovič, Žižmund, Ribič, Čalič, Kepic, Goričan, Pernuš. Trener: Kern.

Triglavani so zaključili kvalifikacije. Trenutno zasedajo drugo  mesto na lestvici. Čez štirinajst dni Zmajčki gostijo Žirovničane na zadnjem turnirju in potem se bo vedelo, kdo potuje v »A« ligo. Pohvala za borbenost in prikazano igro, ki kaže na viden napredek ne samo v znanju, temveč tudi v dvigu samozavesti. Pokazali so, da so iz pravega testa in v bodoče se lahko nadejamo lepih odbojkarskih predstav.

Ostale rezultate in razpored turnirjev si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2012/2012_dec/2012_dki/2012_dki_kv_A