Starejši dečki Triglava dvakrat zmagali

St.dečkiŽirovnica, nedelja 11.oktober. V 2.krogu kvalifikacij za starejše dečke so Triglavani odigrali dve tekmi v Žirovnici in dvakrat zmagali. Bilo so uspešnejši od vrstnikov iz Žirovnice in Mokronoga.

Triglavani so prvi set proti domačinom začeli v krču. Žirovničani so si priborili štiri točke prednosti, predvsem zaradi neizsiljenih napak Kranjčanov.  Slednji so v nadaljevanju uspeli stabilizirati situacijo in tudi povesti. Dobro sta delovala kranjska obramba in servis, kar je botrovalo k dobljenemu prvemu setu.
Začetek drugega seta je bil podoben kot v prvem, s tem da so domačini v nadaljevanju z dobrim blokom in učinkovitimi napadi prednost povečevali. Kranjčani so z velikim številom lastnih napak, uspeli osvojiti 20 točk.
Večino tretjega seta so v igri prevladovali Triglavani, ki so držali “varno” prednost vse do končnice niza, ko so se jim Žirovničani približali zgolj na dve točki zaostanka. Kranjčanom ni uspelo osvojiti dveh zaključnih žog, jim je pa tretjo, ter dobiti set na razliko.
 
Drugo tekmo, proti SEP Mokronogu, je  začela druga postava.  Ekipa je upravičila zaupanje kranjskega trenerja in set z dobrimi servisi in protinapadi, brez težav osvojila.
V drugem nizu se je nadaljeval pritisk na servisu in dobra obramba Triglavanov. Priložnost za dokazovanje so dobili vsi kranjski igralci, ki so svoje naloge zelo uspešno opravili. Domov so se vrnili z dvema zmagama v žepu.
 
Triglav Kranj : Žirovnica    2:1 (22, -20, 15)
Triglav Kranj : SEP Mokronog   2:0 (17, 16)