Starejši dečki z zmago in porazom iz Žirovnice

St.dečkiŽirovnica, nedelja 18.februar. Kranjčani so na svojem prvem turnirju v “B” ligi za starejše dečke premagali domačine iz Žirovnice in izgubili proti igralcem iz MOkronoga.

Starejši dečki so včeraj nastopili na prvem turnirju za B ligo, v Žirovnici. 
Prvo tekmo so odigrali proti domačinom, katera, lahko rečemo, da spada med derbije. Prvi set so Kranjčani začeli zelo suvereno in sproščeno. Priborili so si nekaj točk prednosti, a so jih gorenjski kolegi na 14 točki ujeli. Sledila je nova  serija orlov in zaključek seta, v korist slednjih, na 22 točki.
Tudi drugi set je končal z istim rezultatom, le da so Žirovničani, skozi celoten set, držali minimalno prednost. V končnici so Kranjčani strnili vrste in rezultat in tekmo obrnili sebi v prid. 
 
 OK Žirovnica : OK Triglav Kranj   0:2  (-22,-22)
 
V drugi in zadnji tekmi so se orli pomerili še z ekipo iz Mokronoga.  V prvem setu si Triglavani naredili preveč neizsiljenih napak, da bi jim uspelo osvojiti kaj več kot 20 točk.  V drugem setu so z nekoliko boljšo igro, Dolenjce držali na distanci, ki so se jim nekajkrat celo približali in z minimalno razliko celo povedli.  Vseeno so Gorenjci set dobili na 19 točki. Tretji odločilni set pa je bil zaznamovan s preveliko zmede v obrambi in organizaciji napada, na strani Triglavanov, kar je na koncu rezultiralo v izgubljen 3.setu in tekmi. 
 
SEP Mokronog : OK Triglav Kranj  2:1 (20, -19, 12)