Tesna, vendar zaslužena zmaga

V 9. krogu 1.DOL za moške je Hiša na kolesih Triglav premagal Črnuče s 3:2 (19, 16, -23 -21, 12). Kranjčani so že vodili z 2:0, nato dopustili nasprotniku, da je vstal od mrtvih, a na koncu vendarle z zbrano igro v zaključnem petem nizu osvojili dve pomembni točki.

Dvorana Črnuče, gledalcev 60, sodnika Kramar Franci (Kamnik), Jovanovič Dejan (Komenda)

Črnuče: Mihelčič, Hodžič, Čopi 11, Vilar, Gornik, Tepič 9, Kumer (L), Marovt 3, Rutar 6, Slovnik 10, Valeničič 23, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Tučen 5, Bregant 26, Kos, Bošnjak 8, Pernuš, Mali 13, Libnik (L), Jenko 13, Maček, Kök 3. Trener: Sašo Rop.

Prvi niz je bil izenačen le do 9:9, nato pa so si gostje z uspešnimi bloki priborili vodstvo in ga povečevali vse do konca. Domači trener je poskušal z Vilarjem namesto Čopija in Gornikom namesto Valenčiča, vendar zaman. Črnučanom je preglavice povzročal kapetan gostov Bregant, predvsem pa jim je šepala igra v bloku.

V drugem setu so gostje vodili od začetka do konca, domači so poskušali z menjavo organizatorja igre, Marovta je za nekaj časa zamenjal Mihelčič, vendar se gostom niso uspeli približati in niz izgubili na 16.

Tretji set pa je nazakal možnost preobrata. Pri domačih je se razigral korektor Valenčič, ki je za seboj potegnil vso ekipo. Po začetnem izenačenju na 3:3, so domači igralci prevzeli pobudo, odprlo se jim je tudi v bloku in vodstva niso izpustili iz rok ter niz dobili s 25:23.

Podobna slika se je nadaljevala v sicer izenačenem 4. nizu, ko je večino časa pri gostih namesto podajalca Köka igral Pernuš. Pri 21:20 so domači osvojili pomembno točko in nato niz dobili na 21.

V odločilnem nizu so bolj zbrano začeli Kranjčani. Domači so sledili le do 9:9, potem pa popustili in dve točki sta odšli v Kranj.

Marko Brumen, trener Črnuč: »Začeli smo slabo, žal smo tudi končali v podobnem ritmu. Vmes pa lahko pohvalim fante za dva zelo dobra seta. Tedaj se je lepo razigral Valenčič, ki nas je držal pokonci. Malo nam še manjka kvalitete, vendar upam, da se bomo do konca sezone le sestavili.«

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglav: »Izredno sem vesel zmage, ker nismo v dobrem stanju. Imamo še veliko rezerv. Današnja tekma je bila živčna. Prva dva seta smo odigrali odlično v bloku in drugo sploh ni bilo potrebno. Ko pa blok zaškripa, imamo probleme. Naš prvi del sezone je vseeno pozitiven. Čestitam nasprotniku za osvojeno točko.«