Tesna zmaga Korošcev

fuzinar metal ravne 20131113 1909376930Ravne, 29. januarja. Astec Triglav je tesno izgubil prvo tekmo v zeleni skupini proti Fužinarju Metalu z 2:3 (20,17,-19,-19,-13). Ko je že vse kazalo, da bodo Kranjčani odšli domov s 3 točkami, so v tretjem nizu nepričakovano popustili, dopustili domači ekipi, da se je razigrala in tako namesto polnega izkupička domov odnesli zgolj točko. Že v sobota čaka Kranjčane nova preizkušnja, tokrat v domači dvorani proti Šoštanj Topolšici.

 

Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 90, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Milojevič (Ljubljana).

Fužinar Metal: M. Jež 2, Šavc, Ciganovič 10, Radjenović, J. Jež 19, Sobočan 5, Hunt 23, Levar, Valentan 6, Abraham 5, Libnik.

Astec Triglav: Lužovec 1, S. Hafner 2, A. Kök, Bilandžić 22, Vene, Močnik 7, Rop 14, Bežek, Kržišnik 2, T. Hafner, M. Kök 15, Rezar 2.

STATISTIČNI PODATKI

V derbiju dveh ekip z dna lestvice, ki je trajal dobri dve uri, so zmago po petih nizih zabeležili Ravenčani in tako osvojili dve dragoceni točki. Odbojkarji Fužinarja so se sicer zavedali, da je to zanje izjemno pomembna tekma v boju za obstanek v ligi, toda v prvih dveh nizih so Kranjčani zaigrali zelo borbeno, znali so tudi izkoristiti napake domačih odbojkarjev. Predvsem so domači odbojkarji slabo sprejemali močne servise odbojkarjev gostujoče ekipe, sami pa v tem elementu grešili, tako da so bili Kranjčani v obeh uvodnih nizih vseskozi v vodstvu. V napadih sta bila neustavljiva zlasti Simon Bilandžić v prvem in Matej Kök v drugem nizu.
Toda pričakovanja, da se Korošci ne bodo pustili zlahka ugnati, so se uresničila. Že v tretjem nizu so imeli Ravenčani vseskozi prednost od pet do sedem točk, to je bila predvsem posledica napak in slabega sprejema Gorenjcev, ki v tem delu niso imeli nikakršnih možnosti.
Četrti niz je bil izenačen do izida 9:9, nakar so gostitelji spet zaigrali agresivno in po visokem vodstvu 20:15 in nato 23:16 vnovič brez težav zmagali. Zasluge za izenačenje sta imela predvsem KanadčanTaylor Hunt in kapetan ekipe Jure Jež, ki sta bila neustavljiva v napadih.
V odločilnem petem nizu so bili odbojkarji Fužinarja Metala po zaslugi odličnega bloka že od začetka v vodstvu, v zaključku se jim je sicer malo zapletlo, a napaka gostujočega kapetana pri servisu jim je na koncu le prinesla zmago.
“Prva dva niza smo odigrali zares suvereno, v tretjem pa zamudili priložnost, da osvojimo tri točke. Padla je koncentracija v igri in posledica tega so bile naše lastne napake,” je po tekmi dejal trener Asteca Triglava Matej Maček. Trener odbojkarjev Fužinarja Bojan Ivartnik pa je dejal: “Moji igralci so odigrali zelo zahtevno psihološko tekmo. Malce se je poznalo, da nismo bili kompletni. Fantje so začeli so slabše od pričakovanj, nato pa jih je krasila zlasti nepopustljivost in dosegli smo pričakovano zmago.”