Težav Kranjčanov ni ne konca ne kraja

fuzinar metal ravne 20131113 1504612691Kranj, 13. novembra. V tekmi 7. kroga 1.DOL za moške je ravenski Fužinar premagal oslabljeno ekipo Astec Triglava s 3:0 (16, 13, 20) in tako še trdneje zasidral Kranjčane na zadnjem mestu razpredelnice. Po 7 krogih je bera Kranjčanov res res skromna, ampak do konca prvega dela je še 11 krogov in v 10 tekmah bo za odbojkarje Astec Triglava še dovolj priložnosti da v popolni postavi vsaj delno nadoknadijo izgubljene točke z začetka prvenstva. Najbrž je težko verjeti, da bi lahko presenetili Prekmurce v soboto, ampak ritem v novembru bo neusmiljen in že čez teden dni, 20. novembra, je nova tekma v Šoštanju. 

Športna dvorana Planina. 50 gledalcev. Sodnika: Globačnik (Topolšica), Pevc (Šk. Loka).

Astec Triglav:  Lužovec 2, S. Hafner, Mrak, Vene(L), Močnik 4, Rop 11, Bežek(L), Kržišnik 1, T. Hafner 3, M. Kök 8, Rezar 1, A. Kök . Trener: Matej Maček

Fužinar Metal Ravne: Stravnik, M. Jež 6, Šavc, Prikeržnik, Ciganovič 4, Radjenović , J. Jež 15, Levar, Taylor Hunt 13, Valentan 10, Abraham 5, Libnik (L) . Trener: Bojan Ivartnik.

FOTOGALERIJA

STATISTIČNI PODATKI

Kranjčani so tekmo začeli brez poškodovanih Simona Bilandžića in Miha Bežka, tako da sta prvič v prvoligaški konkurenci tekmo začela Matej Kök in Nik Vene. Nekoliko neodločna igra v napadu domače ekipe v začetku prvega niza je prinesla vodstvo gostov z 2:4, a so Kranjčani hitro izenačili, gostje pa prek Hunta vodstvo pridobili nazaj. Tudi na prvi tehnični odmor so s prednostjo dveh točk odšli gostje, ki so tudi po odmoru igrali bolj zanesljivo v napadu, predvsem pa bolj organizirano in si priigrali prednost 4 točk. Pri 9:14 je kranjski trener vzel pol minute odmora, gostje pa so po napaki domačega napada še točko povečali prednost in drugi tehnični odmor začeli z 10:16. Kranjčani so se na vse kriplje skušali približati gostom, ampak jim nič ni uspevalo, tako da je pri 14:20 Matej Maček še enkrat prekinil nalet gostov z odmorom, a domači tudi po odmoru niso zaigrali bolje, nadaljevali so z brezglavo igro in gostje so niz z lahkoto pripeljali do konca.

Gostje so tudi drugi niz pričeli bolje, povedli 1:4, a potem so se le malo zbudili tudi domači odbojkarji in s prvim blokom na tekmi ujeli priključek. Ravenčani pa so z uspešnimi servisi in dobrim blokom ušli spet na 3:7, tako da je kranjski trener že zelo zgodaj reagiral z odmorom. Kranjčani so po tehničnem odmoru uspeli prednost gostov nekoliko znižati, tako da je sedaj Ivartnik reagiral in vzel pol minute odmora. Pri tem je bil Korošec uspešnejši, saj so se Ravenčani zbrali in spet pobegnili na 5 točk razlike. Tudi po odmoru Mateja Mačka so se gostje še naprej dobesedno poigravali z domačo ekipo, ki nikakor ni mogla uspešno sprejeti servisa gostov in tudi drugi niz vknjižili na svoj konto.

Tudi tretji niz se je začel s prevlado gostov. Nato so Kranjčani prek kapetana Ropa le vzpostavili ravnotežje na igrišču, a žal ostali napadalci niso sledili njegovemu zgledu, zato je bil Matej Maček prisiljen hitro izkoristiti oba odmora. Korošci so delali manj napak in bili boljši v bloku, predvsem pa z dobrim sprejemom lažje realizirali napade in vseskozi kontrolirali potek tekme in zasluženo odšli iz Kranja z najvišjo možno zmago in 3 točkami.