Tokrat iz Tivolija brez točk

ach 4 20160113 2038359710Ljubljana, 3. februarja. Odbojkarji ACH Volleya in Triglava so tekmo zaradi zasedenosti dvorane Tivoli odigrali že sredi tedna, saj se preostala dvoboja modre skupine igrata v soboto, 6. februarja. Zmagali so domačini s 3:0 (18, 19, 22). Pri Ljubljančanih je zaigral tudi Jan Pokeršnik, ki je Kranjčanom povzročal precej preglavic, še posebej v prvem nizu. Podobno ni bilo obrambe tudi za Jana Kozamernika, pa tudi Eric Mochalski je dodal svoj standardni prispevek. Triglavani so naredili preveč tehničnih napak – dotikov mreže in prestopov, pa tudi v napadu bi ob Janku Bregantu in Mateju Köku potrebovali še vsaj enega razpoloženega igralca, da bi lahko upali na ugodnejši izid proti favoriziranemu tekmecu.

Dvorana Tivoli, gledalcev 31, sodnika: Novak (Dvor), Milojevič (Ljubljana).
ACH Volley: Flajs, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 12, Purič, Ledinek, Satler 5, Pleško, Jurić 4, Donik, Mochalski 13, Terpin 3, Pokeršnik 12, Koncilja.
Triglav Kranj: Lužovec 1, Hafner 2, A. Kök, Maček, Bregant 13, Pleša, Jovanov, Bežek, Kos, Mali 4, Uršič 9, M. Kök 12, Rezar 5.
Odbojkarji ACH so drugi del prvenstva začeli prepričljivo, tako, kot so prvega končali. Z zanesljivo igro so brez večjih težav premagali Triglav, ki jih je v prvem delu edini presenetil, in to celo v Tivoliju. Tokrat ni imel nobenih možnosti, Ljubljančanom je bil enakovreden le na začetkih nizov, ko pa je bilo potrebno, pa so oranžni zmaji, ki so nastopili okrepljeni z reprezentantom Janom Pokeršnikom, dodali plin in prišli do gladke zmage. Še najbližje so bili triglavani v tretjem nizu, a tudi v njem kakšnega posebnega dvoma, kdo ga bo dobil, ni bilo.
Kot že rečeno, se je v Ljubljano vrnil Pokeršnik in takoj pokazal, da je željan igre. V prvem nizu je bil osrednja figura, ob 89 odstotnem napadu je dosegel šest točk, imel pa je tudi 67 odstotni sprejem. Če se upošteva, da je dosegel še as in edino blok točko v nizu, je jasno, s kom so imeli Kranjčani največ težav. V začetku se te težave še niso izrazile v rezultatu, saj so bili še pri izidu 10:11 še blizu, a nekaj zaporednih napak je Ljubljančane, pri katerih je dobro igral organizator igre Rok Satler, oddaljilo, že pri drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:11, prednost pa so do konca le še povečali.
Varovanci Zorana Kedačiča so drugi niz začeli nezbrano, to velja tudi za Pokeršnika, kar je tekmec izkoristil, povedel s 7:4 in po napaki Pokeršnika tudi z 10:6. Toda nato sta v ljubljanski vrsti na sceno stopila Eric Mochalski in bloker Stjepan Jurić. Prvi je z odličnimi servisi ekipo približal, njegovo delo pa je prav tako z začetnimi udarci in blokom nadaljeval Jurić. Svoje je dodal še Jan Kozamernik, Ljubljančani so z delnim izidom 6:0 prišli do zanesljivega vodstva, malo pozneje pa še do gladke osvojitve drugega niza.
Kranjčani so se dobro upirali tudi na začetku tretjega niza, zadnjič so vodili pri izidu 11:12. A nato je ACH dosegel tri zaporedne točke, Jurić jih je popeljal v vodstvo s 14:12, ob drugem tehničnem odmoru je Janko Bregant z napako poskrbel za izid 16:13. Napaka Svita Hafnerja je vodstvo domačih še povečala, kljub temu pa se gosti niso dali. Z napako Jerneja Terpina so se približali na 21:23, toda Mochalski je zatrl vsako upanje, da bi Kranjčani v Ljubljani osvojili vsaj časten niz.