Tokrat tesna zmaga nad Prekmurci

krka_4Kranj, 15. oktobra. Astec Triglav je v tekmi 3.kroga 1.DOL Radenska Classic v Športni dvorani Planina premagal tekmece iz Murske Sobote Panvito Galex s 3:2 (26, 19, -23, -15, 9). Kranjčani so po zmagi v prvem nizu dobili še drugega, nato pustili tekmecu, da je s sproščeno igro izenačil na 2:2, v zadnjem odločilnem nizu pa so se spet zbrali in osvojili dve od treh možnih točk. V drugem nizu se je huje poškodoval korektor gostov Tomaž Horvat. Tomažu želimo čim hitrejše okrevanje in povratek na odbojkarska igrišča.

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Tomaž Melavc (Šempeter), David Skok (Rečica ob Savinji).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 7, Pokeršnik 19, Hafner, Jan, Rop 13, Bežek(L), Potočnik, Štembergar Zupan 20, Perhaj 3, Rezar 8. Trener: dr. Tine Sattler

Panvita Galex: Ajlec 8, Pavlovič 4, Mijalković 12, Žitnik 4, Marič(L), Drvarič, Horvat 8, Kurteš 14, Tot 15, Grabar, Vrabl. Trener: Dejan Fujs

STATISTIČNI PODATKI

FOTO GALERIJA

Tako Gorenjci kot Prekmurci so začeli podobno – z močnimi servisi v polje ter v out ter močnimi napadi korektorjev, prav tako v polje in izven njega. Ob prvem tehničnem odmoru je bila zato razlika med ekipama minimalna, a vendar v prid Galexa. Do desete točke smo videli skupno kar 6 napak na servisu, 4 točke Pokeršnika ter 4 Horvata. Do prve večje razlike je prišlo po bloku kapetanu Ropu, asu gostujočega kapetana Tota in napaki Pokeršnika. Gostje so na drugi tehnični odmor odšli s štirimi točkami prednosti. Ker je po predahu kranjski korektor Pokeršnik napravil še eno napako, je Sattler, trener domačih, vzel še dodatne pol minute odmora. Za dvig kranjske morale je poskrbel mladi Rezar z blokom Horvatu. Da pa se kranjska serija po asu Pokeršnika ne bi nadaljevala, je zagotovil Marič s podajo Totu v cono 6, kar venomer pušča nasprotno obrambo brez bloka. V nadaljevanju smo videli zmedenost in nenavadne napake na obeh straneh, vendar nekaj manj obojega pri Galexu, ki je z vodstvom 22:18 prisilil Tineta Sattlerja v drugi timeout. Rop in Pokeršnik sta zmanjšala prednost na dve točki, po timeoutu Pomurja pa še Rezar z blokom na eno samo. Do dveh zaključnih žog so gostje prišli s preizkušenim napadom Tota iz zadnje linije, vendar so z blokom koga drugega kot Rezarja in uspešno obrambo Triglavani izenačili na štiriindvajseti točki. Po nekaj točkah z obeh strani je Štembergar Zupan v svojem slogu s pravo bombo popeljal domačine v vodstvo po dolgem času. Z blokom pomurskemu kapetanu se je set zaključil z rezultatom 28:26 za domači Triglav.

Pobuda Triglava se je nadaljevala v drugem setu. Gostje so naredili dve napaki, domači pa odgovorili z dvema blokom, celo Totu iz zadnje linije. Po vodstvu Triglava s 5:0 so se Prekmurci zbrali in dosegli dve zaporedni točki. Prednost treh točk se je ohranila do prvega tehničnega odmora. V  nadaljevanju sta ekipi izmenično dosegali točke, pri rezultatu 12:8 v korist domačih pa si je gostujoči korektor Tomaž Horvat hudo poškodoval koleno. Prišlo je do triminutnega odmora, v katerem so Horvata odnesli iz igrišča. Namesto njega je v igro vstopil mladi Ajlec. S poškodbo Horvata so Pomurci izgubili enega glavnih napadalcev in tudi pridobili določeno stopnjo predvidljivosti na podaji. Domači so to izkoristili in povedli s 16:10. Ker se situacija za goste ni izboljšala, je njihov trener Fujs pri 19:13 reagiral s pol minute odmora. Po njem je Ajlec dobil prvo priložnost in žogo zaključil prav tako suvereno kakor Rop za njim.  Da pa mladina ne obeta samo na oni strani Mure, je pokazal Rok Rezar in popeljal Triglav do vodstva s 22:16.  Četudi po narodnosti Hrvat, je Kurteš pokazal, da Pomurci ne popustijo kar tako. S pritiskom na servisu je svojo ekipo približal na 23:19. Po dveh blokih domačih, pa se je set zaključil s 25:19.

V tretjem nizu so gostje premestili Ajleca na mesto sprejemalca, vlogo korektorja pa je prevzel novinec Kurteš. Kakor to odbojkarji radi počnejo, so se Triglavani po vodstvu z 2:0 v nizih nekoliko preveč sprostili in prepustili pobudo gostom. Ajlec jih je z asom pripeljal do vodstva treh točk pri prvem tehničnem timeoutu. Ker je po odmoru dosegel še en as, je moral domači trener poseči po novem timeoutu. Po njem sta ekipi izmenično dosegali točke. Pri gostih je v napadu blestel Kurteš, pri domačih pa je vračal razpoloženi Štembergar Zupan. Do drugega tehničnega odmora je Panvita Galex ohranila tri točke prednosti. Ker gostujoči kljub okrnjeni postavi niso popustili, je Tine Sattler pri 20:16 vzel drugi timeout. Ta poteza se je izkazala za uspešno, saj so domači odgovorili s točko in nato še z blokom do takrat neustavljivemu Kurtešu. Sledili sta dve pomurski in tri gorenjske točke. Vešči v matematiki že vedo, da so se domači nevarno približali na 23:22. Za kaj več pa je zmanjkalo zbranosti-z napako na servisu Pokeršnika se je set zaključil pri rezultatu 25:23 za Galex.

Začetek četrtega niza so zaznamovali Kurteševi servisi, ki so njegovi ekipi prinesli dve točki prednosti. Oddolžil se mu je domači Perhaj, ki je s servisom in hitrimi podajami Šmitranu pripeljal do izenačenja na četrti točki. Na prvi tehnični odmor pa so vseeno boljše volje zaradi prednosti dveh točk odšli gostje. V nadaljevanju je Šmitranu močno odgovoril Mijalković, Kurteš pa je ponovno dosegel točko s servisom. Triglavani so zopet delovali zmedeno, zato je pri 14:10 Sattler posegel po odmoru. Težave domačih z zaključevanjem so se nadaljevale in drugi tehnični time out je prinesel rezultat 16:11.  Gostujoči kapetan je nadaljeval serijo z napadom iz zadnje linije in prisilil Sattlerja v drugi odmor in menjavo podajača, vendar ni nič pomagalo. Kranjska igra je popolnoma razpadla, zaostanek pa se je povečal na devet točk. Domači trener je poizkusil še z dvema menjavama, kar pa ni oviralo Pomurcev pri osvojitvi četrtega niza s 25:15.

Pohod Pomurcev se je nadaljeval tudi v petem nizu. Kurteš je začel z asom, Mijalković pa z blokom. Tedaj pa so se domači prebudili, dosegli štiri zaporedne točke in prisilili Fujsa v pol minute odmora. Gostje so na krilih Mijalkovićevih servisov prišli do vodstva s 6:5 in držali to prednost do menjave strani. S Šmitranovim napadom in odličnim float servisom se je situacija ponovno obrnila-domači so povedli z 9:8 in Fujs je zahteval pol minute odmora. Šmitran pa je po odmoru dosegel še dva asa, zato je Fujs poizkusil še z menjavo Tota z Vrablom. Gostje so svojo deveto točko dosegli šele, ko so jih domačini nabrali že 12. Prednost štirih točk so domači še povečali na 6 in zaključili peti set s 15:9.