Tretja prvenstvena zmaga

Odbojkarji Triglava iz Kranja so v tekmi 5. kroga 1. DOL za moške  z rezultatom 3 : 0 (19, 25 , 22 ) premagali Fužinar sijMetalRavne. Kranjčani so bili boljši nasprotnik, še posebej so goste nadigrali v prvem nizu, nato pa so gostje pokazali, da so čvrsta ekipa in Kranjčani so se morali v nadaljevanju krepko potruditi za zmago.

Športna dvorana Planina Kranj, 29. oktober 2016, gledalcev 150, sodnika Melavc (Šempeter) in Tomec (Novo mesto).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec , Tučen 8, Bregant 19, Planinc 6, Beravs, Bežek, Mali , Jenko 5, Kök M. 14, Kök A. 3.

Fužinar sijMetalRavne: Stravnik 8, M. Jež 1, Lednik, Šavc, Ranc, Tomaž 9, J. Jež 8, Mori, Milosavljević 1, Valentan 7, Rakić 7, Libnik (L).

V prvem nizu so Kranjčani začeli nekoliko boječe in prepustili Korošcem prve tri točke. Nadaljevanje do tehničnega odmora je minilo v izenačeni igri, Kranjčani so sicer ujeli goste pri 5. točki, a kakšne prednosti si ni priigrala nobena od ekip. Triglav je takoj po odmoru z blokom Jureta Jenka povedla z 9:6, Aleš Kök pa je še z enim blokom takoj nato poskrbel za prednost 11:7. Kranjčani so bili v naletu in so prednost, ko je bil na servisu Matej Kök, povečali na 16:9, saj gostje niso uspeli organizirati uspešnega napada. Uspešen in prodoren servis Kranjčanov je botroval še nekaj uspešnim točkam z dobro postavitvijo bloka domačih. Pri 19:10 je Slobodan Nikolić svoj prvi odmor. Fužinarjevi sprejemalci so se zbrali in posledica je bil znižan izid na 20:15 in time-out domačega trenerja. Po asu Jana Planinca je še zadnjič v tem nizu na posvet poklical svojo ekipo Slobodan Nikolić. Samo Stravnik je z zgrešenim servisom poskrbel za prvo zaključno žogo domače ekipe. Izkoristili so drugo, ko je napad uspešno zaključil Matej Kök.

Drugi niz so domači začeli bolje in takoj na začetku z dobrim servisom odmaknili goste od mreže. V bloku je kraljeval Uroš Tučen, ki je dvakrat zapored ustavil Jureta Ježa. Kljub pobudi pa si Kranjčani niso uspeli ustvariti prednosti višje od 3 točk. Denis Valentan je na tempu skrbel za priključek Fužinarja. Po time-outu gostov pri izidu 11:8, so Kranjčani naredili nekaj napak, gostje pa izvedli lep napad prek Aljoše Tomaža in zdaj je odmor vzel Sašo Rop. Gostje so bili v teh trenutkih boljša ekipa in so na drugem tehničnem odmoru vodili za 2 točki. Tudi v zadnjem delu niza so gostje vodili za 2 do 3 točke, neustavljiva sta bila Valentan in Jure Jež. A Kranjčani še niso rekli zadnje besede. Pri 20 je bil izid znova poravnan. Triglavani pa se niso ustavili in so povedli s 23:21 – as je dosegel Matej Kök, Planinc pa je z blokom ustavil Jureta Ježa. Fužinar pa se ni predajal, izid je izenačil na 23 in poskrbel za tesno in razburljivo nadaljevanje, v katerem pa so bili spretnejši Kranjčani. Niz je ponovno zaključil Matej Kök.

Tretji niz je bil nadaljevanje končnice drugega. Izenačeno točko za točko sta bili ekipi poravnani, dokler ni kapetan domačih povišal prednost domačih na 11:8 z dvema uspešnima napadoma. Nikolić ni želel ničesar prepuščati naključju in je pri 12:9 vzel odmor, saj je kranjska ekipa stopnjevala ritem. Zlasti je bil razpoložen Matej Kök, ki je zbral že 14 točk. Kar na hitro so Triglavani prednost zapravili in gostje so po bloku Rakića domačemu kapetanu prišli celo do vodstva. Gostje se klub nekaj slabšemu sprejemu niso pustili več odgnati in so Kranjčanom dihali za ovratnik prav do končnice. Vse je kazalo na ponoven napet zaključek niza. Triglavani so si z dobrimi napadi Janka Breganta priigrali 2 točki prednosti, ki je niso več izpustili iz rok.

Lestvica po 5. krogu:

 

točke zmage porazi
1 ACH Volley 12 4 1
2 Krka 11 4 1
3 Calcit Volleyball 9 3 1
4 Triglav Kranj 9 3 2
5 Maribor 8 3 2
6 Salonit Anhovo 6 2 2
7 Hoče 6 2 3
8 SIP Šempeter 4 1 4
9 Panvita Pomgrad 4 1 4
10 FužinarSijMetalRavne 3 1 4