Triglav Kranj trdno na tretjem mestu tudi po polovici rednega dela lige

panvita 20151004 1454872174Kranj, 21. novembra. Prav s strahom smo pričakovali peto domačo tekmo odbojkarjev Triglava, saj so do sedaj doma dobili samo v prvem krogu. Fantje so nas tokrat prijetno presenetili, saj so po izenečanem prvem nizu dobili tudi preostala dva in se z zmago proti SIP Šempetru 3:0 (25, 20, 20) krepko zasidrali na tretjem mestu 1. lige. To je hkrati odlična popotnica za 3 tekme proti Prekmurcem, ki čakajo Triglavane v naslednjih 10 dneh. Dvakrat se bodo s Panvito Pomgrad srečali v Pokalu Slovenije (25.11. v ŠD Planina in 2.12. v Murski Soboti) ter naslednjo soboto (28.11.) še v 10. krogu 1. DOL. Fantje si zaslužijo polno tribuno že v sredo 25.11., ko si bodo v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije skušali zagotoviti čim boljšo popotnico za gostovanje v Murski Soboti čez teden dni.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Miklošič (Maribor) Gril (Maribor).

Triglav Kranj: Lužovec 5, Hafner 8, A. Kök , Maček , Bregant 12, Uršič 9, Bežek(L), Kos, Mali, M. Kök 11, Rezar 5, Borič (L), Pleša, Jovanov. Trener: Sašo Rop.

SIP Šempeter: Marovt, R. Zupanc 8, Ž. Zupanc 16, Robida , Oder, Kos, Pokeršnik 10, Majer, Udrih 4, Markovič, Javornik 5, Vrhunc 1, Hrastovec (L).Trener: Sebastijan Cilenšek.

Začetek tekme je bil nervozen in izenačen. Kranjčani se predvsem v bloku niso najbolje znašli in gostje so prek sredine dosegali lahke točke. Pri izidu 6:6 je dvakrat nekoliko slabše napadel Žiga Zupanc in Triglavani so si priigrali 2 točki naskoka. A le za kratko, saj je enako nenatančnost pri domačih pokazal Matej Kök. V podobnem slogu se je nadaljevalo tudi v drugi tretjini niza. Kranjčani z nervozno igro niso uspeli pobegniti na varnejšo razdaljo, Šempetrani so jim vseskozi dihali za ovratnik. Za vodstvo gostov ob drugem tehničnem odmoru je s slabo sprejetim servisom poskrbel domači libero Miha Bežek. Gostje so po tehničnem odmoru dosegli še eno točko. S pol minute odmora je igro prekinil domači trener. Prekinitev je bila uspešna, saj so Kranjčani najprej izenačili, kasneje pa po upešnem preigravanju Janka Breganta prišli spet v vodstvo. Pri 20:19 je odmor vzel Cilenšek. Za 22:20 je poskrbel kapetan Kranjčanov, ki je neubranljivo serviral. Sebastijan Cilenšek je vzel še drugi odmor. Kranjčani pa niza kljub vodstvu 24:20 niso znali zaključiiti enostavno, ampak so z napakami poskrbeli za napet zaključek, a na srečo se je vse skupaj izteklo v domačo korist.
Drugi niz je že malce kazal na staro slabost Kranjske ekipe, da ne morejo dveh nizov zapored odigrati v enakem ritmu. Gostje so si do prvega tehničnega odmora nabrali 4 točke prednosti, nato pa so domači sami z napačno postavitvijo poskrbeli za izid 9:4 za Šempeter. Triglavani so po dobrem servisu Rezarja in napaki Pokeršnika prišli na 2 točki zaostanka, kar je bil znak za gostujočega trenerja, da je vzel time-out. A Rok Rezar na servisu je bil še naprej zbran, domači so nizali točko za točko in pri 11:10 prišli do prvega vodstva v drugem nizu. Po asu Svita Hafnerja in bloku Danijelu Pokeršniku je prednost domače ekipe zrasla na 3 točke. Takoj je sledil tudi drugi timeout Sebastijana Cilenška. Gostje so zaigrali bolje, v napadu ustavili Lužovca in timeout je moral vzel Sašo Rop. Po drugi tretjini niza so domači zasluženo vodili s 16:14 po lepem napadu Žige Lužovca. Rezar in Kök sta dvakrat ustavila Pokeršnika z blokom in priigrala vodstvo 19:16. Drugi as Svita Hafnerja (22:18) je Kranjčamom omogočil varno razdaljo in zmagovit zaključek drugega niza.
V tretjem nizu je bilo izenačeno do 6. točke, ko so Kranjčani prek Janka Breganta ušli na 8:6. Po tehničnem odmoru so Kranjčani še naprej igrali zbrano in posledica je bilo tudi vodstvo za 4 točke. Gostje so zapretili z nekaj zaporednimi točkami, tako da je Sašo Rop moral vzel prvi time-out. To je sicer prekinilo ritem gostujočih odbojkarjev, a povsem ustavilo jih ni. Kranjčani so vzdrževali prednost dveh točk tudi z nekaj sreče, saj so gostje zgrešili nekaj protinapadov, ki bi se ob večji zbranosti morali končati s točko. Sreče pa je Triglavanom počasi začelo zmanjkovati, saj je Šempeter izid izenačil na 16. točki. Tokrat pa se Kranjčani niso ustavili in sledile so 3 zaporedne točke. Eno je z blokom dosegel Matej Kök, dve pa so igralci Šempetra, ki so jih domači z agresivno igro prisilili v napako. Niz se je počasi prevesil v zaključno fazo, Triglav pa je nizal točke eno za drugo in kazalo je že, da bo to najlažjej dobljen niz na tekmi, ko je na sceno stopil Žiga Zupanc in svojo ekipo približal na točko zaostanka. Po timeoutu Triglava pa so Kranjčani spet prevzeli pobudo, s petimi zaporednimi točkami dosegli zmago 3:0 ter tako potrdili tudi tretje mesto na lestvici.