Triglav Kranj zanesljivo zmagal v Tivoliju

Na 1. tekmi uvodnega kroga nove sezone v 1.DOL so odbojkarji Črnuč gostili Triglav iz Kranja. To je bil hkrati tudi prvi nastop Črnučanov na najvišjem nivoju državnega prvenstva v samostojni Sloveniji. Zmage so se veselili gostje z rezultatom 3:0 (21, 23, 19).

Hala Tivoli, 7. oktobra 2017, gledalcev 100, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Markelj (Bled).

Črnuče: Kodrič, Mihelčič, Hafner, Čopi, Ponikvar 12, Tepić 4, Jurić, Donik, Kumer D, Slovnik, Uršič, Kumer Ž

Triglav Kranj: Lužovec, Bošnjak, Tučen, Kos, Beravs, Bregant, Mali, Jenko, Maček, Kök, Rezar, Toman, Bežek

Prvo točko v državnem prvenstvu so preko Tepića dosegli domačini na prvi tehnični odmor pa so z minimalno prednostjo odšli gostje. V nadaljevanju so Črnučani popustili na sprejemu in trener Brumen je pri rezultatu 8:12 vzel pol minute odmora.  To ni spremenilo poteka igre. Z nekaj dobrimi blokadami so odbojkarji Triglava povedli z 9:16. Pri rezultatu 14:20 je Hafnerja zamenjal mladi organizator igre Mihelčič. Črnučanom se je uspelo približati na 3 točke razlike, ko je gostujoči trener Rop pri 19:22 zahteval že drugi odmor. Niz so nato zanesljivo dobili gostje.

Na krilih močnega začetnega udarca Bineta Slovnika so 2. niz z rezultatom 9:5 povedli domači odbojkarji. Do 13. točke so držali razliko, potem pa so z nekaj nepotrebnimi napakami gostom omogočili priključek. Pri rezultatu 13:13 je ponovno Hafnerja zamenjal Mihelčič. Domači odbojkarji so povedli 19:15 nato pa popustili. V končnici je v igro ponovno vstopil prvi organizator igre Hafner. Pri rezultatu 21:21 so gostje rezultat poravnali, nato pa povedli za 3 točke. Prvi dve zaključni žogi so domači ubranili, tretje pač ne.

Tretji niz je na mestu korektorja pri domačih začel Žiga Čopi, ki je zamenjal ne preveč razpoloženega Ponikvarja. Bolje so začeli domačini, ki so odšli na prvi tehnično odmor s tremi točkami prednosti. Po seriji slabih sprejemov so gostje izenačili na 9. točki na drugi tehnični odmor pa so odšli s prednostjo treh. Trener domačih Marko Brumen je z menjavami poizkušal obrniti potek srečanja. Tepiča je zamenjal Kodrič, Jurič pa je zamenjal Uršiča. V igro je za nekaj časa vstopil še Mihelčič. Kljub borbeni igri domačih so gostje iz Kranja upravičili vlogo favorita in se na koncu zasluženo veselili zmage s 3:0.

Čeprav je bila zmaga Kranjčanov visoka so Črnučani pokazali na trenutke zelo dobro igro. Z nekaj več sproščenosti in zbranosti, bi lahko potek srečanja obrnili tudi drugače.

Bine Slovnik: Rekel bi, da je bil to težak uvod za vse nas. V drugem nizu nam je igra bolje stekla in večinoma smo bili v prednosti. V zaključku niza pa nam je zmanjkalo nekaj volje in odločnosti. V tretjem nizu smo se morda prehitro vdali v usodo. Naslednjo tekmo igramo proti ACHju. Verjamem, da bomo takrat prikazali lepšo in bolj sproščeno predstavo.