Triglav premagal državne prvake

IMG 1549Ljubljana, 31. oktobra. Malo je bilo navijačev Kranjčanov v dvorani Tivoli ta večer, ampak ni jim bilo žal, da so bili zravne na tej tekmi in tudi zelo glasni so bili. Triglav Kranj je dosegel nasploh prvo zmago proti ACH Volley-u odkar se meri z njimi bodisi v končnicah prvenstva, Pokalu Slovenije ali v rednem delu državnega prvenstva. Zmaga s 3:2 (17, -18, -24, 18, 12) je bila zaslužena, fantje so se izjemno dobro borili, izkoristili nekoliko slabši dan nasprotnikov, ki so bili z glavami že na tekmi proti Modeni. Ampak zgodil se jim je Triglav … 

Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Milojevič (Ljubljana).

ACH Volley: Flajs 2, Jereb 6, Kozamernik 13, Purič 10, Walker 13, Satler 1, Pleško, Jurić, Donik, Mohchalski 24, Terpin 4, Ledinek, Koncilja, Kumer.

Triglav Kranj: Pleša, Lužovec 12, Hafner 4, A. Kök, Maček, Bregant 21, Jovanov, Bežek, Kos 2, Mali 2, Uršič 4, M. Kök 11, Rezar 7.

V državnem prvenstvu ni več neporaženih ekip, kot zadnji je klonil branilec naslova ACH Volley. V dvorani Tivoli je v generalki pred četrtkovim začetkom lige prvakov presenetljivo izgubil proti kranjskemu Triglavu. In to povsem zasluženo, saj je naredil kar 44 neizsiljenih napak, kar je za ekipo takega slovesa občutno preveč. Na koncu so Ljubljančani lahko celo zadovoljni s točko, saj so bili blizu poraza že v tretjem nizu, v katerem so se nekako izvlekli, a Kranjčani se tudi po zaostanku z 1:2 niso predali, naredili preobrat in se veseli nenadejanih dveh točk.
Da se utegne varovancem Bogdana Kotnika zalomiti, je pokazal že sam začetek, ko so Kranjčani po dveh točkah razpoloženega Janka Breganta povedli s 3:0. ACH je sicer hitro odgovoril, prešel v vodstvo, toda po prvem tehničnem odmoru je spet zašel v serijo napak, napaka Matije Jereba je pomenila vodstvo gostov kar s 16:10. Ko je Bregant z blokom zaustavil Žigo Donika, je bilo na semaforju 11:20, s tem pa je bilo jasno, da bo Triglav prišel do vodstva z 1:0.
Prvaki so ob koncu niza kazali znake prebujanja, izgubljeni niz pa je razjezil predvsem domačega korektorja Erica Mochalskega. S serijo odličnih servisov – med drugim je dosegel dva asa, je poskrbel za vodstvo 9:3. Sredi niza so domači že vodili z 18:9, nato pa popustili, Triglav se je približal na 15:20. A po pol minute odmora so Ljubljančani prišli k sebi in zanesljivo prišli do izenačenja na 1:1.
Kranjčane izgubljeni niz ni zmedel. V tretjem so spet prevzeli pobudo, spretno so izkoriščali napake domačih. V napadu se je spet prebudil Bregant, dobro mu je asistiral tudi Matej Kök. Ob drugem tehničnem odmoru so gosti vodili s 16:13, toda po odmoru so gostitelji z dvema asoma Jereba spet prišli v vodstvo. A ne za dolgo, gosti so si tudi priigrali prvo zaključno žogo, toda blok Jana Kozamernika je spet prinesel prednost ACH-ju, ki je po napaki Nejca Uršiča prvo zaključno žogo tudi izkoristil.
Ko je bilo videti, da stvari prihajajo na svoje mesto, pa so domači spet začeli delati napake. Gosti so v četrtem nizu povedli s 5:2, po kratki krizi pa v drugem delu spet zagospodarili na igrišču, tako da gladko prišli do izenačenja. S tem so si zagotovili točko, a s tem se niso zadovoljili. V izenačenem “tie breaku” so po izidu 12:12 dosegli tri zaporedne točke, Rok Rezar in Matej Kök sta bila uspešna v napadu, tekmo pa je z asom končal Žiga Lužovec, še en izmed glavnih akterjev presenečenja.
“Kot že na na nekaterih zadnjih tekmah, smo igrali mlačno, na drugi strani pa je stal razigrani tekmec, željan zmage, do katere je na koncu zasluženo prišel. Ostalo nam je zelo malo časa, da dvignemo svojo raven igre, že v četrtek v Stožice prihaja Modena. Še vedno upam, da do takrat povežemo vse niti in odigramo borbeno tekmo od začetka do konca,” je po tekmi dejal domači kapetan Matija Pleško.