Triglav še naprej brez zmage v modri skupini

ach 17 20160113 2041471381Kranj, 5. marca. Tudi po 6. krogu ostajajo Kranjčani brez zmage v modri skupini. Tokrat je bil po pričakovanju boljši ACH Volley, ki je odigral tekmo na precej višjem nivoju kot domačini, ki so le na trenutke povzročali težave razpoloženim Ljubljančanom. Tekmovanje v modri skupini se nadaljuje že v sredo, ko bo v Kranju gostoval Maribor.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Novak (Dvor), Perčič (Kamnik).

Triglav Kranj: Lužovec 5, Hafner 2, A. Kök 2, Maček , Bregant 4, Uršič 2, Bežek(L), Kos , Mali, M. Kök 16, Rezar 6, Jovanov. Trener: Sašo Rop.

ACH Volley: Flajs, Pokeršnik 16, Kozlowski , Kozamernik 8, Walker, Purić 5, Ledinek, Satler 2, Pleško (L), Jurić , Donik, Mochalski 15, Koncilja, Terpin 4. Trener: Zoran Kedačič.

ACH Volley je tokrat zaigral v popolni postavi z Mochalskim in Pokeršnikom v prvi šesterki. Začetek prvega niza je pripadel gostom, ki so Kranjčane s servisom potisnili od mreže, z blokom pa prišli do prednosti 3 točk. Z asom je prednost gostov znižal Matej Kök. Osmo točko za prvi tehnični odmor je Ljubljančanom priboril Rok Satler z lepim preigravanjem.
Po odmoru so gostje z blokom Kozamernika in asom Puriča prišli do prednosti 10:6 in čas je bil za prvi odmor domače ekipe. Razlika je do drugega tehničnega odmora zrasla na 5 točk. Gostje so precej bolje sprejemali servise Kranjčanov in Rok Satler je lahko dobro razigraval svoje napadalce. Vmes so domači naredili še kakšno napako več in do izida 18:12 je Sašo Rop že porabil oba odmora. Po odmoru so Kranjčani z dvema zaporednima blokoma prišli nekoliko bližje oranžnim, a prav ključna napadalca domače ekipe sta s 3 napakami poskrbela, da je bil niz v nekaj potezah odločen v korist ACH Volleya.
Tudi v drugem nizu domači nikakor niso mogli načeti sprejemalcev ACH Volley-a. Gostje so si spet hitro nabrali prednost, ki jim je omogočala bolj sproščeno igro. Kranjčani v tem nizu dolgo časa niso uspeli sestaviti nobenega uspešnega bloka, posledica je bila visoko vodstvo gostov 19:11. Kazalo je spet na lahko dobljen niz ACH Volleya, a je najprej sledila serija domačih za znižanje na 19:15. Po odmoru Kedačiča so gostje sicer ustavili pritisk Kranjčanov in spet malenost povečali prednost. Triglav je prek Matej Köka še enkrat poizkušal obrniti tok dogodkov . Z dvema asoma in napadom je domačo ekipo približal na 23:21, a tveganje na servisu je prineslo prvo zaključno žogo gostom, ki so niz nekaj kasneje zaključili v svojo korist.
Tudi v nadaljevanju so gostje imeli pobudo. Še naprej so držali visok nivo igre z dobrim sprejemom, čeprav so nekaj več napak naredili na servisu. Hitro so si priigrali 5 točk prednosti in Kranjčani so bili spet v lovu na zmanjšanje razlike, kar je za ekipo, ki zaostaja naporno v vseh pogledih. Triglavani so igrali v teh trenutkih z veliko borbenosti in posledica je bila le še točka zaostanka pri 15:14. Tudi tokrat je uspel trener gostov s pol minute odmora prekiniti ofenzivo domače ekipe, saj je Miloš Jovanov po odmoru zgrešil servis. Na nasprotni strani je Mochalski dosegel as in spet so gostje vodili za dve. Z asom Lužovca so Kranjčani izenačili še drugič, a po napaki Svita Hafnerja in neposredne točke iz servisa so gostje znova pobegnili in tudi tretji niz odločili v svojo korist.