Triglav v modri skupini začne s 5. mesta

sempeter 11 20151122 1793667848Šempeter, 30. januarja. V zadnjem krogu rednega dela lige je Triglav Kranj v Šempetru premagal domačo vrsto SIP Šempetra s 3:2 (18, -17, -23, 24, 12) in tako z dvema točkama uspel zadržati prednost pred Salonitom. Kranjčani imajo tako 2 točki popotnice v modro skupino, ki jo bodo s prvo tekmo odprli že v sredo, 3. februarja ob 18. uri, v ljubljanski Hali Tivoli proti ACH Volleyu.

Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).
SIP Šempeter: Marovt 1, Robida 4, Kos 6, Pokeršnik 30, Majer, Udrih 6, G. Javornik 12, S. Javornik, Vrhunc 4, Kumer 16, Hrastovec.
Triglav Kranj: Lužovec 10, Hafner 2, A. Kök, Bregant 28, Pleša, Jovanov 4, Bežek, Kos, Mali 7, Uršič, M. Kök 14, Rezar 12.

Tako Šempetrani, kot Kranjčani so v zadnjo tekmo prvega dela državnega prvenstva vstopili z željo po zmagi. Domačim bi uspeh pomenil še korak k želenemu cilju, obstanku v ligi, Triglav pa si jo je želel, ker bi si z njo zagotovil peto mesto pred nadaljevanjem prvenstva v modri skupini. Zaradi ogromnega motiva sta ekipi prikazali lepo, borbeno predstavo, v kateri ni manjkalo dolgih izmenjav točk, zmagovalca pa je odločal peti niz, v katerem so več prikazali gosti, tako da je njihova zmaga zaslužena, so športno priznali tudi Šempetrani.
Obe ekipi sta tekmi začeli nervozno, kar se je kazalo v velikem številu napak. Gosti od prvih 15 točk na tekmi kar 13 osvojili z napakami tekmecev, ki so bili brez kakršnih koli možnosti, da bi niz dobili. “Prišlo je do popolnega mrka v naši igri, zakaj, ne vem,” je slab prvi niz opisal domači trener Sebastjan Cilenšek, ki pa je bil lahko bolj zadovoljen z nadaljevanjem.
V drugem nizu se mu je posrečila poteza, da je na blokerski mesti postavil Gregorja Javornika in Domna Kosa. Blok je bilo namreč glavno orožje domače ekipe, ki je pri prvem tehničnem odmoru vodila z 8:4, ob drugem pa 16:10. Razpoloženi Janko Bregant je poskušal vse, da bi zaostanek znižal, a je bil za to preveč osamljen.
Zato pa je v nadaljevanju vendarle dobil nekaj več pomoči soigralcev. V igro je vstopil Matej Kök, ki je takoj pokazal, da bo za domačo obrambo zelo nevaren, zelo dobro je odigral tudi bloker Rok Rezar. Posledica tega je bila, da so gosti ves čas vodili za dve do tri točke. A samo do izida 21:24. Odlična igra Klemna Hrastovca v obrambi in razpoloženega Danijela Pokeršnika v napadu je domačim po treh zaporednih točkah prinesla izenačenje, gosti so nato imeli še eno zaključno, niso je izkoristili, nato pa je na sceno stopil domači bloker Kos, ki je najprej blokiral Köka, nato pa še Breganta in SIP je povedel z 2:1.
Domača ekipa je predvsem po zaslugi Pokeršnika držala korak s triglavani vse do same končnice četrtega niza in izida 23:23. Pri tem rezultatu je Cilenšek na servis poslal Nika Majerja, temu se je začetni udarec posrečil, a njegovi soigralci niso izkoristili štirih protinapadov, tako da je zaključna žoga pripadla tekmecem. Z odličnim servisom jo je izkoristil Svit Hafner.
Izgubljen niz v končnici je imel pri domačih posledice tudi v tie-breaku, ki so ga začeli nezbrano. Gosti so hitro prišli do štirih točk prednosti, blok Gregorja Javornika za znižanje izida na 12:14 jim je vlil nekaj upanja, a je tega razblinil Matej Kök z uspešno akcijo v napadu.