Triglav zaključil končnico v četrtfinalu

panvita 26 20160410 1689756282Murska Sobota, 14. aprila. V tretji in hkrati tudi odločilni tekmi četrtfinala končnice je v Murski Soboti domača Panvita Pomgrad premagala Triglav Kranj s 3:1 (16, 15, -22, 25). Domači so bili boljši nasprotnik, predvsem v prvih dveh nizih, ko so povsem prevladovali s servisom in s serijami točk ustvarjali razliko, ki jo je Triglav sicer lovil, ampak se v tem lovu tudi izčrpaval. Kranjčani s takšno igro niso imeli realnih možnosti za zmago in napredovanje, čeprav se jim je v drugi polovici četrtega niza nasmehnila priložnost, da bi še lovili zmago v petem skrajšanem nizu, a so jo zapravili z dvema slabšima potezama, ko bi bilo pravzaprav treba samo še pritisniti “piko na i”. Na koncu ostaja sicer tolažba, da je ta ekipa sicer sposobna več, a žal se to na igrišču ni pokazalo.

Dvorana OŠ I, gledalcev 300, sodnika: Miklošič (Maribor), Skudnik (Mežica).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 6, Kvas 1, Detela 15, Rojnik 15, Fridrih, Flisar 9, Bogožalec 26, Menih, Grabar, Drvarič 4.

Triglav Kranj: Lužovec 10, Hafner 2, A. Kök, Maček, Bregant 16, Jovanov, Bežek, Kos, Mali 2, Uršič 7, M. Kök 15, Rezar 3.

V četrtfinalnem dvoboju Panvite Pomgrada in Triglava vendarle ni bilo presenečenja. Čeprav se je serija začela s presenetljivim porazom Sobočanov na domačem terenu, pa so varovanci Dejana Fujsa na koncu vendarle uveljavili malo prednost v kakovosti in napredovali v polfinale.
Tako kot na prvi tekmi pred enim tednom so domači z odličnim sprejemom, napadom, slednje velja predvsem za prvi niz, servisom in blokom, ki sta bila na visoki ravni v drugem, tudi tokrat zanesljivo dobili prva dva niza. V tretjem, v katerem so sicer vodili z 11:8, pa so se predvsem zaradi slabega sprejema servisov Nejca Uršiča, ki jim je razbil zbranost, spet začele težave. Zašli so v krizo – gostom je tudi po zaslugi dveh asov Uršiča uspel delni izid 6:0, s katere so predvsem po zaslugi Aljoše Bogožalca sicer izplavali, izničili zaostanek 12:18, a v končnici naredili nekaj napak in niz izgubili. Usoden je bil blok Žige Lužovca za 22:24, znižanje izida je z napako le potrdil Jakob Rojnik.
To je razjezilo Bogožalca in Jerneja Detelo, ki sta na začetku tretjega niza na servis slednjega s skupnimi močmi poskrbela za vodstvo 4:0, po bloku Detele je bilo malo pozneje na semaforju že 10:3. Visoko vodstvo Prekmurcev je napovedovalo, da se prva tekma v Murski Soboti ne bo ponovila in da se bodo napredovanja veselili gostitelji.
Gosti se s tem niso strinjali, približali so se na 9:13, a Fujs je z odmorom, vendarle umiril nalet Kranjčanov, njegove nasvete pa sta Bogožalec in Detela pridno izpolnjevala. Poskrbela sta za vodstvo 16:9, ko je z blokom svoje dodal še kapetan Gorazd Flisar, so bili prisotni v dvorani prepričani, da bi se moral zgoditi čudež, da bi Gorenjci še ohranili možnosti za zmago.
In ta bi se skoraj zgodil. Po vodstvu domačih 20:12 je Gorenjcem na krilih razpoloženih Janka Breganta in Žige Lužovca uspel delni izidi 11:11, as Breganta je pomenil njihovo vodstvo s 23:21. Toda ko so se domačim najbolj tresle roke, je Bregant pri servisu storil napako, posnemal ga je tudi Rok Rezar in izid je bil spet izenačen. Sledila je nova napaka Breganta ter prva zaključna žoga Panvite, niso je izkoristili, enako velja za drugo, zato pa so tretjo, uspešen je bil Rojnik.
“Zadovoljen sem z zmago in uvrstitvijo v polfinale, kar je bil naš letošnji cilj. To smo dosegli, čeprav težko. Vse tri tekme so bile namreč zelo napete in negotove do konca, predvsem prva in današnja. Slednja še posebej v zadnjem nizu, ki smo ga že imeli dobljenega in bi ga na koncu skoraj izgubili. V izločilnih bojih se pač igra do zadnje točke in mi tu še vedno preveč nihamo. Čeprav smo narekovali ritem igri, nismo vztrajali do konca, prehitro smo popustili. Toda na našo srečo se je tokrat vse dobro izšlo, vidi pa se nam, da mlajši igralci težkih tekem še ne znajo igrati, kot bi si želel. Tu mislim predvsem na oba mlada reprezentanta Rojnika in Drvariča, za katera upam, da sta se danes tudi kaj naučila,” je po tekmi dejal domači trener Fujs.
“Mi smo vseskozi lovili zaostanek in za to potrošili ogromno energije. Naš prvi sprejemalec, Matej Kök je za povrh še poškodovan. Preprosto nam je zmanjkalo svežine in odločnosti, čeprav smo morda celo že zreli za polfinale. Toda očitno nam ni usojeno in odločilne stopničke naprej letos vseeno nismo naredili. Domačini so izkušena ekipa, tudi z mednarodnimi izkušnjami, naša ekipa pa je mlada in se še uči. Ne preostane nam tako drugega kot trenirati, delati naprej ter čakati na pravi trenutek za napredovanje. Sezona, ki je za nami, ni bila slaba, na koncu pa nam je vendarle zmanjkala pika na i,” pa so besede gostujočega trenerja Saša Ropa.