Triglavani nadaljujejo zmagovito serijo

uko_kropa_20121111_1623675323Kranj, 16. februarja. Astec Triglav je dosegel še četrto zaporedno zmago v zeleni skupini, tokrat so premagali UKO Kropo s 3:0 (23, 21,15). Kranjčani so tokrat ostali brez 3(!) sprejemalcev in v tej vlogi se je tokrat dobro znašel Tim Hafner. Poleg standardno dobrega Andreja Štembergarja Zupana, ki je tokrat nosil kapetanski trak, velja še posebej pohvaliti Simona Bilandžiča, ki se je prvič v tej sezoni izkazal na poziciji korektorja in bil tudi najuspešnejši igralec tekme. Zadnja domača tekma zelene skupine bo na sporedu že naslednjo soboto, t.j. 23. februarja, tokrat izjemoma ob 17:30 uri.


Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Skok(Rečica ob Savinji), Klinar(Žirovnica)

Astec Triglav:  Klemenčič, S. Hafner 1, Jovanov 1, Bilandžić 15, Močnik 7, Bežek(L), Štembergar Zupan 14, T. Hafner 5, Perhaj 3, Rezar 13. Trener: Matej Maček

UKO Kropa: Koselj(L), Goričnik , Šolar2, Hrovat, Kržišnik 3, Bernik 5, Kos 1, Gašperšič, Polančec 7, Bogožalec 6, Mulec 6. Trener: Rok Blaznik.

STATISTIČNI PODATKI

Kranjski trener je bil zaradi bolezni in poškodb spet primoran v eksperimentalno postavo, saj sta bila tokrat odsotna Rop in Lužovec, posledice poškodbe pa še vedno čuti tudi Jan Klemenčič.

Začetek tekme je minil v seriji zgrešenih začetnih udarcev pri obeh ekip, nato pa se je igra počasi razživela. Nobena od ekip si ni uspela priigrati omembe vredne prednosti, tudi prvi tehnični odmor so odprli Kranjčani z vodstvom z minimalno prednostjo. Po odmoru pa so domači igralci vendarle prišli do prve občutnejše prednosti, ko je dobro izvajal začetne udarce Rok Rezar in se gostje niso znašli najbolje ob mreži. Zato pa so Kroparji spet prišli nazaj v igro, ko so uspešno ustavili dva kranjska napada z blokom. Triglavani so Kroparjem takoj vrnili z isto mero in odšli na drugi odmor z vodstvom 16:14. V nadaljevanju so Kranjčani držali razliko, čeprav so napravili nekaj več napak pri sprejemu začetnega udarca in omogočali gostom dodatne napade, ki pa so po večini končali v čvrstem bloku Astec Triglava. V končnici je Kropa še enkrat zapretila in se približala na točko razlike (23:22), a domači so z zanesljivo igro osvojili še zadnji dve potrebni točki za prvi niz.

Drugi niz je s serijo neubranljivih začetnih udarcev začel Rok Rezar in domačim zagotovil hitro vodstvo s 3:0. To prednost so domači uspeli obdržati do tehničnega odmora, nato pa so Kroparji na račun lukenj v kranjski obrambi in slabšega sprejema prišli do prvega vodstva v drugem nizu. Triglavani so po menjavi Gregorja Perhaja s Svitom Hafnerjem zaigrali nekoliko bolj poletno in si ponovno priborili prednost 3 točk. Kljub solidni uspešnosti v napadu, pa si višje prednosti niso uspeli ustvariti, saj so nekoliko preveč grešili pri začetnih udarcih. V končnici je spet kazalo, da bodo Kroparji pokazali zobe, saj so Kranjčani z nezbranostjo poskrbeli za tesen izid. Po predahu domačega trenerja Mateja Mačka pa so začeli grešiti gostje. 25. točko za vodstvo Kranjčanov z 2:0 je dosegel Bilandžič.

Začetek tretjega niza je v celoti pripadal domači ekipi, ki je prvih nekaj točk nastopila v enaki postavi kot v prvem nizu in v začetku drugega. Le nekaj nekoliko bolj mlačnim napadom Kranjčanov se imajo Kroparji zahvaliti, da so prvi tehnični odmor odšli s še znosnim zaostankom 4 točk. Po odmoru pa so Triglavani še bolj stopili na plin in zaostanek Kroparjev se je povečal na 8 točk do drugega tehničnega odmora. Ko je v zbirko točk z začetnim udarcem dodal svoje še Andrej Zupan Štembergar, je postalo jasno, da Kroparji tokrat v Kranju ne bodo osvojili niza in domači so si lahko privoščili tudi nekaj lepih potez za gledalce.