Triglavani začeli z zmago

2Kranj, 17. januar. Drugi del tretjeligaške sezone je druga kranjska ekipa začela z zmago. V razburljivi tekmi so premagali drugouvrščeno ekipo Kostanjevice na Krki in ji prizadejali tretji poraz v sezoni. Tekma je služila kot odlična priprava in test za kranjske Orle, ki prihodnjo nedeljo igrajo na mladinskem zaključnem turnirju.

Tekmo 10. kroga 3. DOL so zaznamovale številne neizsiljene napake Kranjčanov, saj so jih naredili kar 49 na celi tekmi. Posledično je bilo tudi nasprotni ekipi lahko igrati in imeti pobudo skozi večino tekme. Po izenačenih prvih dveh nizih in rezultatu 1:1 so kranjski Orli v tretjem nizu naredili 15 napak in ga prepričljivo izgubili.

Četrti niz je bila ponovitev tretjega, saj so gostje iz Kostanjevice vodili že 21:12 in se verjetno v svojih glavah že veselili nove zmage. Ker pa se odbojka igra do 25 oz. na dve točki razlike, se Triglavani niso predali, začeli so odlično servirati, predvsem pa igrati v bloku in obrambi tako, kot je potrebno. Razlika se je topila, na koncu stopila in zmaga v četrtem nizu je bila kranjska.

V odločilnem petem nizu so Orli prevzeli pobudo in si priigrali štiri točke prednosti, ki so na koncu zadostovale za zmago v petem nizu in tretjo zmago.

Astec Triglav II : Kostanjevica na Krki 3:2 (26-28, 25-20, 21-25, 26-24, 15-13)

Astec Triglav II: Berčič 1, Šteblaj 1, Ambrožič, Treven, Krivec 10, Maček 11, Blaznik 3, Ribič 7, Mali 28, Pleša 13, Oman. Trener: Centa