Triglavani zmagali tudi v Mariboru

grb_za_clanke_novaMaribor, 6. oktobra. Kranjčani so brez posebnih težav premagali tudi Mariborčane v 2. krogu 1. DOL Radenska Classic z izidom 3:0 (17, 21, 20). V hladni in prazni dvorani Tabor ekipi z igro nista posebej navdušili, a osvojenim točkam Triglavanov ne bomo gledali v zobe, saj so zastavljeni cilj v celoti uresničili. Odbojkarji Astec Triglava so tokrat zelo dobro servirali, malo slabši pa so bili pri sprejemu začetnega udarca in v bloku. Najboljša posameznika dvoboja sta bila pri domačih Mihajlovič, pri Kranjčanih pa je tokrat zelo dobro odigral Bojan Kristan.

Dvorana  Tabor, gledalcev 60, sodnika: Skudnik in Plešnik (oba Mežica).
Maribor: Senekovič, Vidovič, Pobrnik, Mlakar 2, Heričko 1, Srpak, Mikl 7, Vrabl 6, M. Škundrič 2, P. Škundrič(L), Abraham 5, Mihajlovič 14, Dukarič(L). Trener: Matjaž Hafner

Astec Triglav: Šildenfeld 3, Čulibrk 1, Bilandžič 6, Ambrožič, Antonič 4, Rop 11, Bežek(L), Potočnik 3, Kristan 16, Štembergar Zupan 5, Berčič 1. Trener: Tine Sattler.

STATISTIČNI PODATKI

Po pričakovanju se mariborski odbojkarji niso mogli enakovredno kosati z gosti. Slednji so s pridom izrabili večjo izkušenost, poleg tega pa so naredili veliko manj napak kot domača vrsta. Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, pri rezultatu 12:12 pa so si kranjski odbojkarji z nekaj uspešnimi akcijami priigrali prednost in jo brez težav obdržali do konca niza.
Tudi v drugem nizu je bila igra izenačena, za to pa sta poskrbela Mihajlovič na eni in Kristan na drugi strani mreže, ki sta dosegala točke kot za stavo. Do rezultata 19:19 sta se ekipi menjavali v vodstvu, končnica pa je minila v veliki premoči gostov, ki so dobili še drugi niz. Tretji niz so bolje začeli mariborski odbojkarji, ki so povedli s 5:3, nato pa so se začele vrstiti napake in kranjska vrsta je najprej izenačila, nato pa iz minute v minuto povečevala vodstvo. Pri drugem tehničnem odmoru so gostje vodili že s 16:8 in jasno je bilo, da bodo osvojili tudi tretji niz.