Tudi iz Murske Sobote s točko

uko_kropa_20121111_1623675323Murska Sobota, 1. decembra. V tekmi 9. kroga 1.DOL Radenska Classic je Panvita Pomgrad premagala Astec Triglav s 3:2 (21,-21,20,-22,13). Kranjčani tokrat niso bili daleč od zmage, saj so bili v celotni tekmi najmanj enakovreden tekmec, v zadnjem nizu vseskozi narekovali tempo in držali prednost dveh do treh točk. V zaključku odločilnega niza pa jih je sreča zapustila, tako da je peti niz in s tem tudi zmaga – potrebno je povedati, da zasluženo – pripadla domači ekipi. Kranjčani, ki so tokrat nastopili v kompletni postavi, so pokazali dobro igro in nadejamo se lahko še uspešnejšemu nadaljevanju prvenstva. Do novoletne prekinitve prvenstva bodo Triglavani igrali še doma proti Krki (8. decembra) in v Novi Gorici proti GO Volley-u (15. decembra).

STATISTIČNI PODATKI

Poročilo STA
Dvorana OŠ Murska Sobota II, gledalcev 250, sodnika: Gril (Limbuš), Tovornik (Maribor).
Panvita Pomgrad: Ajlec 5, Vogrinčič, Pavlović 1, Mijalković 12, Čolović 3, Vrabl, Flisar 16, Topovšek, Koncilja 19, Tot 15, Fujs, Grabar, Drvarič, Perhavec.
Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec, S. Hafner, Jovanov, Bilandžić 14, Močnik 7, Rop 13, Bežek, Štemberger Zupan 18, T. Hafner 8, Perhaj 4, Rezar 8.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so prišli še do osme zaporedne zmage, a pot do nje je bila težja, kot je marsikdo pričakoval. Kranjčani so se v Murski Soboti predstavili kot odlična ekipa, ki je imela celo priložnost za zmago, a je v odločilnem petem nizu popustila ob koncu, potem ko je že zanesljivo vodila.

Da bodo Gorenjci trd oreh je napovedoval že prvi niz. V njem so sicer domači kmalu prišli do zanesljive prednosti, po bloku Gorazda Flisarja so vodili že z 12:6, a se Astec Triglav ni dal. Po dveh zaporednih blokih Jureta Močnika ter točki Saša Ropa so prišli do izida 13:14. Potem so domači spet nekoliko ušli, toda gostje niso hoteli popustiti, pri izidu 21:22 so spet zaostajali le za točko. Toda v končnici je Mario Koncilja z blokom vodstvo povišal na 24:21, nato pa je Flisar z asom izkoristil že prvo žogo.

Kar Kranjčanom ni uspelo v prvem, jim je v drugem. Po zaslugi Andreja Štembergarja Zupana so prišli do vodstva 11:6, z asom Ropa pa so že vodili z 20:13. Nato je sledilo nekaj črnih minut, domači so na krilih razpoloženega Koncilje znižali zaostanek na tri točke (20:23), a preobrat jim ni uspel.

Zato pa so domači spet zagospodarili v tretjem nizu, ko so po novem asu Flisarja povedli z 10:6 in nato prednost višali vse do končnice. V njej so sicer, tako kot Kranjčani v drugem nizu, nekoliko popustili. Gostje, ki so že zaostajali z 11:19, so po asu Rok Rezarja znižali izid na 19:23, a za kaj več jim zmanjkalo časa.

A so dobro igro prenesli v četrti niz. Po bloku Štembergar Zupana so vodili z 10:6, toda domači so hitro ujeli priključek, Flisar je z asom poskrbel za njihovo vodstvo z 12:11. Gorenjci nato dosegli štiri zaporedne točke, toda na 17. točki sta bili ekipi spet izenačeni. V končnici so domači storili nekaj nepotrebnih napak, tako da je moral zmagovalca odločiti “tie break”.

V njem so imeli pobudo gostje. Z asom Rezarja so povedli s 5:2 in bili v prednosti ene do dveh točk vse do končnice. V njej so z bloki zablesteli Prekmurci, piko na i pa je z novim asom postavil Flisar.