Tudi proti Duolu zmaga

Kranj, 16. februarja. V ne preveč kvalitetni predstavi, ki pa je imela kar precej borbenih in na trenutke atraktivnih vložkov, so odbojkarji Astec Triglava premagali ljubljanski Duol s 3:1 (21, 22, -20, 19). Domači odbojkarji tako nadaljujejo uspešno serijo iz zadnjih tednov, čeprav niso ponovili dobre igre, ki so jo prikazali v Račah. Naslednja tekma bo na sporedu že v soboto, ko Kranjčani gostujejo v Novem mestu pri Krki, ki je bila v tem krogu uspešna proti Mariboru.

Športna dvorana Planina. 120 gledalcev. Sodnika: Lenarčič in Merhar (oba Maribor).

Astec Triglav: Šildenfeld 9, Čulibrk 10, Bilandžić 15, Ambrožič, Antonić 7, Rop 16, Bežek (L), Potočnik, Kristan 3, Štembergar Zupan 21, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Duol: Stravnik 4, Slobodnik 1, Ogrizek 6, Perhaj  3, Palma(L), Pokeršnik 18, Mršič, Štern 9, Erbežnik, Purgar(L), Bahč, Novljan 6. Trener: Damjan Marinko.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

V prvem nizu sta ekipi začeli izenačeno. Kranjčani so si  prvo večjo prednost priigrali na servis Antonića (5:3). ob prvem tehničnem odmoru pa so domači že imeli prednost 8:4, ko je dve zaporedni točki dosegel Kristan. Kranjčani so prednost štirih točk držali z zelo čvrsto igro v napadu in neprebojnim blokom. S tem so prisilili gostujoče igralce, da so začeli delati napake v napadu in pri izidu 13:7 za Astec je Marinko vzel pol minute predaha.  Gostje so z dobrimi začetnim udarci izid znižali na 3 točke zaostanka, nato pa z uspešnim blokom Kristanu in Čulibrku prišli v vodstvo s 15:16. Po odmoru so vodstvo še povišali, saj domači nikakor niso mogli sprejeti začetnih udarcev gostov. Izid 20:20 je napovedoval izenačeno končnico. Kranjčani so spet prišli v vodstvo po asu Bilandžića z 22:21. Marinko je pri 23:21 zahteval še drugi odmor, ki pa ni spremenil stanja na igrišču, saj so domači prvi prišli do zaključne žoge, ki jo je izkoristil Matej Čulibrk.

Tudi na začetku drugega niza si nobena od ekip ni priigrala omembe vredne prednosti. Prvi so za dve točke povedli gostje, ki so to prednost obdržali tudi do prvega tehničnega odmora. Po odmoru so Triglavani izid poravnali na 8. točki, prvič pa prišli do vodstva po uspešnih začetnih udarcih Simona Bilandžića (11:9), ki je bil neustavljiv tudi v napadu. Kranjčani so z uspešnim blokom do drugega tehničnega odmora vodstvo še povišali na 16:13. Sašo Rop in Andrej Štembergar Zupan sta skrbela, da tudi po odmoru vodstvo ni splavalo po vodi. Pri 19:15 je svoj prvi odmor vzel Marinko, takoj nato pa pri 20:16 še drugega. Poizkušal je tudi z menjavami, a domačih igralcev ni uspel zmesti. Lepa igra, atraktivne obrambe in prodorni napadi so prinesli povišanje izida na 22:17. Ko je že kazalo, da je niz povsem odločen, je as dosegel Perhaj za znižanje na 24:21 in Sattler je takoj reagiral z odmorom. Gostje so sicer dosegli še eno točko, nato pa je stvari na svoje mesto postavil Andrej Štembergar Zupan in zaključil niz za vodstvo domačih z 2:0.

Tretji niz pa so odločno odprli Kranjčani z vodstvom 4:0. Gostje so se po vodstvu  Triglava s 6:1 nekoliko zbrali in se do prvega tehničnega odmora približali na tri točke zaostanka. Po odmoru sta ekipi izmenično dosegali točke vse do izida 13:11, ko so gostujoči odbojkarji z dobro obrambo zmanjšali zaostanek. Triglavani so takoj vrnili in z dvema zaporednima točkama znova povišali na 15:11 in sledil je prvi odmor Marinka. Razigral se je tudi Dario Šildenfeld, ki je v drugem in tretjem nizu igral namesto Bojana Kristana. Po drugem tehničnem odmoru so sledile tri zaporedne napake Kranjčanov v napadu in zdaj je odmor vzel domači trener. Odmor ni pomagal, saj je sledila še ena napaka domačega napada in izenačenje. Gostje so z nekaj sreče prišli do vodstva 17:18. Domačim je nato nekoliko popustila zbranost in Duol je prišel do prepričljivejše prednosti 18:21. Takoj je reagiral tudi Sattler s polminutnim odmorom. Odmor ni pomagal, saj so gostje prišli do prve zaključne žoge pri 19:24. Izkoristili so drugo in izid znižali na 2:1.

V četrtem nizu je Duol sicer povedel z 0:2, a so domači takoj vzpostavili ravnotežje in izid preobrnili v svojo korist. Z dobrim blokom je Astec Triglav prišel do prve občutnejše prednosti (6:3). Prednost treh točk so imeli Kranjčani tudi ob prvem tehničnem odmoru. Po odmoru so gostje uspešno igrali v obrambi in izenačili izid na 8:8. Kranjčani so nato spet strnili blok in znova povedli z 10:8. Nekaj lepih obramb je domače pripeljalo do prednosti 16:12, ko je bil čas za drugi tehnični odmor. Takoj po tem odmoru pa je pol minute predaha pri izidu 17:13 vzel še gostujoči trener Marinko. V končnico so Triglavani vstopili z zalogo treh točk prednosti (20:17). Marinko je pri izidu 22:18 poizkusil z drugim odmorom obrniti potek srečanja, a mu to ni uspelo, saj je Matej Čulibrk z blokom priboril svoji ekipi prvo zaključno žogo, ki so jo domači tudi takoj izkoristili in dosegli tretjo zaporedno zmago v zeleni skupini.