Tudi tretjič v Kranju odločil šele peti niz

ach_v_kranju_3Kranj, 30. oktobra. V tekmi 5. kroga 1.DOL Radenska Classic so gostje iz Šempetra uspeli iztržiti točko. Kranjčani so spet maksimalno izkoristili igralni čas za predpripravo na današnjo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije in premagali Savinjčane s 3:2 (-20, 13, – 23, 19, 12). Triglavani so z igro “vroče – hladno” spet postavljali na preizkušnjo potrpežljivost navijačev v ŠD Planina čeprav se je tudi tokrat na koncu izšlo v prid domače ekipe. Pri Kranjčanih se je tokrat izkazal Dalibor Šmitran, ki je dosegel 8 blokov (skupaj 17 točk).

STATISTIČNI PODATKI

FOTO GALERIJA

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Merhar(Maribor), Skudnik (Ravne).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 17, Pokeršnik 20, Hafner 1, Jan 1, Rop 8, Bežek(L), Potočnik 2, Štembergar Zupan 16, Perhaj 2, Rezar 7. Trener: dr. Tine Sattler

SIP Šempeter: Bahč 6 , Cestnik , Kos 14 , Vrenko, Bojinović 3 , A. Udrih 7 , Javornik, D. Udrih 11 , Arsovič (L),  G. Vrhunc 4, Kumer 3, J. Vrhunc 5, Majer(L), Zuka. Trener: Sebastijan Cilenšek

Kakor je pri nefavoriziranih ekipah običajno, so Šempetrani tekmo začeli veliko pogumneje in z malo več sreče. Napake domačega Triglava so jim pomagale do vodstva z 8:5. Z odličnimi servisi še naprej Triglavanom niso pustili, da zaigrajo in jih pri 14:10 prisilili v timeout. Z odličnim sprejemom so si Šempetrani zagotovili konstantno zaključevanje, prednost pa so ohranili do drugega tehničnega odmora. Z asom je sicer zapretil domači kapetan Rop, vendar je Bojinović takoj odgovoril s float servisom in dosegel drugi timeout domačih pri 19:15. Po njem pa se je zaostanek Kranjčanev le še povečal, saj niso mogli ukrotiti odličnih servisov gostov, sami pa so še naprej igrali neprepričljivo. Domači trener Sattler je poizkusil z dvema menjavama, vendar so gostje brez težav pripeljali set do končnega rezultata 25:20.

 

V drugem setu je mesto podajača pri Triglavu prevzel Perhaj, Potočnika pa je zamenjal Šmitran. Igra domačih je takoj stekla, na kar je gostujoči trener Cilenšek odgovoril s pol minute odmora. Kranjčani pa so še po njem delovali povsem prerojeno in blesteli v vseh elementih igre. Pri tehničnem odmoru je bil rezultat 8:3. Pri 10:4 je tudi Cilenšek poizkusil z zamenjavo podajača-v igro je vstopil Jernej Vrhunc. En blok domačemu kapetanu je izničil Rezar z dvema zaporednima točkama na servisu. Po še enem dobrem servisu in bloku Šmitrana so Triglavani odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo sedmih točk. Pri gostih je izkušeni Cestnik zamenjal Bahča, domači korektor Pokeršnik pa je še vedno neusmiljeno bombardiral gostujočo obrambo. Pri Kranjčanih se je poznal tudi mnogo boljši servis, ki je posredno prisilil Cilenška v drugi timeout pri 20:11. Ritem igre se ni spremenil vse do konca in set se je zaključil s 25:13.

 

Na začetku tretjega seta sta domača blokerja poskrbela za načeto samozavest nasprotnikov. Gostujoči trener je bil po bloku Rezarja in asu Šmitrana prisiljen vzeti timeout. Ta je dosegel svoj učinek, saj so na peti točki izenačili in z asom Bahča celo povedli za dve. Ob tehničnem timeoutu smo videli rezultat 8:6 v korist Šempetra. Po njem je dosegel nov as še en gostujoči float server-G. Udrih. V nadaljevanju sta ekipi izmenjaje dosegali točke, delali napake in majhne obrate, vendar se je prednost treh točk Šempetranov ohranila vse do drugega tehničnega odmora. Pri rezultatu 19:15 smo bili priča točki, vredne objave na internetu. V njej so gostje kar štirikrat ubranili napad domačih in na koncu dosegli blok. Pri 20:15 za Šempetrane je bil Tine Sattler prisiljen vzeti odmor. Po njem so se Triglavani s točko in asom Rezarja približali na tri točke zaostanka, po timeoutu gostov pa le še na dve. V dramatičnem začetku končnice so gostje z neverjetnimi obrambami povzročali hude težave kranjskemu napadu. Nato pa se je izkazal Šmitran na bloku in mladi Lužovec na servisu in Triglavani so dosegli izenačenje na 22:22. Po napetem boju so si gostje priigrali set točko in jo takoj, prek napake Pokeršnika v napadu, izkoristili. Končni rezultat je bil 25:23.

 

Triglavani so četrti set začeli nekoliko poklapano, vendar ni ekipe, ki je ne bi dvignila dvojec Rezar-Šmitran. Ker pa so bili tudi gostje željni zmage, smo v prvem delu videli zelo izenačen boj. Pri tehničnem odmoru so sicer Šempetrani še vodili za eno, nato pa so Triglavani z delnim izidom 3:0 dosegli timeout gostujočih. V odgovor je Šempeter postregel z delnim izidom 4:0 in videli smo še en timeout, tokrat domačih pri rezultatu 12:10 v korist gostov. Kranjčani so pa so, ponovn s pomočjo Šmitranovih blokov, izid obrnili in odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo štirih točk. Do rezultata 19:12 je Cilenšek zamenjal že tri igralce, Šmitran pa je naredil že 6 blokov. Do konca seta se je pomladila tudi domača postava, set pa bi se zaključil skorajda brez pretresov. Jernej Vrhunc je namreč z dvema asoma približal svojo ekipo na 24:19, vendar so Triglavani osvojili set v naslednji točki.

 

Že tretji zaporedni ‘tie break’ v dvorani na Planini se je začel povsem izenačeno. Zaradi ogromno obramb in malih bojev na mreži smo gledali dolge in atraktivne točke. Do prve večje prednosti so prišli Triglavani po že sedmem bloku Šmitrana. Povedli so s 6:4, vendar so po bloku Jerneja Vrhunca gostje že na sedmi točki izenačili. Ob menjavi strani je imel Triglav minimalno prednost. Po nekaj dosegel blok še Štembergar Zupan in prisilil Šempeter v timeout pri 8:10. Razpoloženi kranjski sprejemalec je poskrbel tudi za točke v napadu in ohranitev prednosti. Na koncu se je Triglav veselil zmage s 15:12 in skupno 3:2.