Neposredno s turnirja mest v Beogradu – četrti dan

46-turnirBeograd, 2.5.2011 – Danes smo odigrali še zadnjo tekmo. V borbi za 7. mesto smo se pomerili proti vrstnikom iz Kamnika. Žal nam ni uspelo doseči želene zmage, Kamničani so se izkazali za boljšega nasprotnika in z zmago 2:0 (11,16) osvojili 7. mesto. Na veliko razočaranje mnogih igralcev si nismo mogli ogledati finalne tekme med ekipama Beograda in Novega Sada, saj smo takoj po naši tekmi zapustili srbsko prestolnico.

Tekma je potekala ob 8.30, kar je bil za nas že običajen čas. Močno se nam je poznala utrujenost na račun preteklih tekem. Žal se nam nastop ni posrečil. Nasprotnik je bil boljši v vseh elementih igre, to se je odražalo tudi na semaforju, saj so Kamničani zelo hitro pridobili veliko prednost. Pri rezultatu 9:19 je bilo že povsem jasno, komu bo pripadel prvi niz. V drugem nizu smo v veliki želji po izenačitvi odigrali bolj motivirano. V prvi polovici niza smo bili povsem enakovreden nasprotnik, imeli smo celo rahlo prednost. Proti koncu niza pa se je tehtnica ves bolj prevešala na stran Kamničanov. Niz smo izgubili z rezultatom 16:25. Kljub porazu na zadnji tekmi  pa smo lahko ponosni na osvojeno osmo mesto, ki je za najmlajšo ekipo na turnirju zelo lep uspeh. Finalne tekme, v kateri je zmagala ekipa iz Novega Sada, in končne podelitve, si na žalost nismo mogli ogledati, saj smo takoj po tekmi krenili proti Sloveniji.

 


Beograd, 1. 5. 2011 – Danes smo imeli na sporedu dve tekmi druge jakostne skupine. Obakrat smo bili uspešni. Zjutraj smo premagali ekipo odbojkarskega kluba Jedinstvo z 2:0 (20,23), točno opoldne pa smo se pomerili še z ekipo iz Ložnice, ki smo jo tudi premagali z rezultatom 2:0 (15,17). Jutri se bomo z ekipo Kamnika udarili za 7. mesto na turnirju.

Bilten drugega tekmovalnega dne

Na jutranji tekmi smo igrali proti odbojkarskemu klubu Jedinstvo iz Stare Pazove. Začeli smo zelo sproščeno in motivirano, kar se je odražalo tudi na rezultatu, saj smo si kmalu pridobili prednost treh točk. Trener nasprotne ekipe je zelo kmalu izkoristil oba odmora, kar pa ni prineslo preobrata. Prednost smo zadržali do konca niza in povedli z 1:0 (25:20). Drugi niz smo začeli nekoliko slabše, saj je nasprotnik povedel kar s 4:0, vendar smo jih na servis Svita Hafnerja kmalu ujeli (5:5). Na polovici niza smo imeli lepo prednost, ki pa je na žalost nismo uspeli zadržati do konca. A v napeti končnici smo bili vseeno uspešnejši in zmagali z rezultatom 2:0 (drugi niz 25:23).

Točno opoldne smo igrali drugo tekmo proti odbojkarjem iz Ložnic. Odločna igra nas je kmalu popeljala v lepo prednost, boljši smo bili v vseh elementih igre, še posebej pa na sprejemu, kjer se je izkazal libero Miha Marolt. Nasprotnik je s številnimi menjavami in odmori poskušal zmotiti naš ritem igre, vendar mu to ni uspelo. Niz smo uspešno pripeljali do konca, končni izid je bil 25:15. Drugi niz je bil zelo podoben, spet smo si priigrali neulovljivo prednost (16:7), zato je trenerka Ema Vratarič ponudila priložnost tudi igralcem, ki do sedaj niso igrali. Velika prednost ni skopnela, set smo lahko mirno pripeljali do konca in zmagali z 2:0 (25:17). Popoldan bomo najverjetneje izkoristili za počitek, saj nas jutri v boju za 7. mesto čaka težka tekma proti Kamniku.

 


Beograd, 30.4.2011 –  Prvi tekmovalni dan na turnirju mest v Beogradu smo vknjižili zmago in poraz. Zgodaj zjutraj smo dosegli zmago proti vrstnikom iz Črne Gore z 2:1 (22, -21, 7), na popoldanski tekmi pa izgubili proti lanskoletnim tretjeuvrščenim Srbom z 2:0 (19, 16).

Ostale rezultate si lahko ogledate v biltenu prvega tekmovalnega dne.

 

Jutranja tekma proti Šavniku je bila očitno na sporedu prezgodaj, saj smo začeli zelo zaspano, z velikim številom lastnih napak. Nasprotnik si je tako priigral rahlo prednost, ki jo je zadržal do polovice niza. V drugi polovici smo rezultat najprej izenačili, v sami končnici pa smo pokazali za razred boljšo igro in povedli z 1:0 (25:22). Na žalost pa dobre igre iz končnice nismo uspeli prenesti v drugi niz. Z eno izmed slabših iger v sezoni smo izgubili drugi niz(21:25). Sledil je odločilni tretji set, v katerem smo zmanjšali število neizsiljenih napak. Zmagovalec je bil tako kmalu znan, niz smo dobili z rezultatom 15:7.

Popoldansko tekmo smo začeli skrajno motivirano, vložek je bil velik, saj bi se z morebitno zmago uvrstili na prvo mesto v skupini C. Prvi niz je bil zelo izenačen, stalno smo se menjavali v vodstvu, vendar si nihče ni priigral prednosti višje od dveh točk. Dobri smo bili predvsem pri sprejemu, nasprotnik pa je bil najnevarnejši s prvim tempom. Proti koncu niza so si Srbi priigrali prednost, ki je na žalost nismo mogli ujeti. Kljub izgubljenemu nizu nismo bili slabe volje, saj smo pokazali zelo dobro igro. Podobno se je začel tudi drugi niz, v katerem smo celo povedli s 4:2. Nato pa smo v ritmu igre upadli – nasprotnikov servis je bil enostavno premočan, na slab sprejem pa smo zelo težko organizirali napad. Srbi so tako povedli s prednostjo osmih točk (4:12). V drugi polovici niza smo za trenutek prednost prepolovili, a več kot to nismo zmogli. Tekmo smo tako izgubili z rezultatom 0:2 in se uvrstili v drugo jakostno skupino, v kateri se bomo borili za uvrstitev med 7. in 12. mestom.


Beograd, 29.4.2011. Danes, okoli trinajste ure, smo mladi Kranjčani prispeli v Beograd, kjer smo se nastanili v tamkajšnjem dijaškem domu. Ker je danes tekem prost dan, smo se odločili za ogled mestnega jedra. Na večurnem sprehodu smo si ogledali Hram Sv. Save, znano ulico Knjaza Mihajlova in prelep Kalemegdan. Zvečer bo del ekipe izkoristil priliko, da si ogleda Serbian open polfinalni teniški dvoboj med najboljšim Slovencem, Blažem Kavčičem in trenutno drugim igralcem na svetu, Srbom Novakom Đokovićem. Jutri pa gre zares, saj bo na Turnirju mest potekal prvi tekmovalni dan. Čakata nas dve tekmi, prva zgodaj zjutraj proti Lučanom (SRB) in druga zgodaj popoldne proti Šavniku (MNE).

kadeti_beograd
Kranjska ekipa kadetov v dvorani SC Šumice v Beogradu