Zmaga in poraz prvi dan na Trofeju Beograda

bgBeograd, 29. aprila. Letos je Kranjčanom na 47. tradicionalnem mednarodnem turnirju mest v Beogradu žreb skupin za prvi dan tekmovanja namenil domačine, ki so med favoriti za najvišja mesta in ekipo iz Aleksinca. Sistem tekmovanja je takšen, da si že v prvem dnevu tekmovanja ekipe z uvrstitvijo v skupini določijo nadaljnjo usodo – torej razigravanje za mesta. Prvi v skupini igrajo za mesta 1 do 6, drugi 7 do 12 in tretji za razvrstitev od 13. do 18.mesta. Na turnirju bodo Kranjčani nadaljevali temovanje za uvrstitev od 7. do 12. mesta, saj so z 2:0 izgubili z Beogradom in z enakim izidom premagali Aleksinac. Za nasprotnike danes bodo imeli igralce Maribora in Kamnika.

Astec Triglav: Marolt Miha (L), Hafner Gal, Hafner Svit, Mali Miha, Mrak Aljaž ©, Čebašek Matevž, Kök Mario, Kök Aleš, Kök Matej, Blaznik Tilen, Vene Nik (L). Trenerja: Vatarič Ema, Kern Matjaž.

 

Astec Triglav : Beograd     0:2     (17:25, 23:25)

V prvi tekmi proti domačinom so le-ti veljali za favorita, saj so kandidati za najvišja mesta na turnirju samem. Skozi celoten prvi niz so kontrolirali potek igre in Triglavani jim tudi po zaslugi lastnih napak niso mogli parirati. V drugem nizu so se Kranjčani zbrali in pokazali iz kakšnega testa so in Beograjčani so bili v škripcih. Na koncu je odločila zbranost in igralske izkušnje in domačini so tesno zmagali tudi drugi niz.

 

Astec Triglav : Aleksinac     2:0     (25:18, 25:15)

V tekmi proti Aleksincu so se orli nadejali boljše predstave in tako so tudi prikazali. V vseh elementih odbojkarske igre so bili boljši nasprotnik, delovali so usklajeno, čeprav z rahlim nihanjem v igri. Brez posebnih težav so strli vsak poskus odpora Alkesinca in zasluženo slavili z 2:0.

 

Triglavani po prvem dnevu tekmovanja zasedli drugo mesto v skupini. Jutri in v ponedeljek jih čaka razigravanje za razvrstitev od 7. do 12.mesta proti starim znancem iz Kamnika in Maribora.