V Hočah osvojili vse 3 točke

Odbojkarji Triglava Kranja so v 8. krogu 1. DOL za moške v VŠD Hoče pred 200 gledalci v zelo izenačeni tekmi premagali Hoče, s 3:1 (15, 29, -23, 23) in tako odnesli iz Hoč vse tri točke.

Dvorana VŠD Hoče, 22. november 2017, gledalcev 200 , sodnika Valentar in Mesarič

Hoče: Radović 18, Drvarič 1, Cafuta 4, Šiajnec 1, Planinšič 12, Ledinek – libero Špindler, Lobnik, Franc 6, Mantha 15, Berglez 6, Šikanič 2, Kšela – libero. Trener:  Aleš Andlovič.

Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec 8, Bošnjak 1, Tučen 2, Bregant 26, Beravs 1, Bežek 1, Mali 10, Jenko 8, Maček 7, Kok, Rezar 9. Trener: Sašo Rop.

Prvo točko na tekmi so dosegli igralci Triglava po uspešnem bloku. V nadaljevanju niza je bil do 4:4 rezultat izenačen, nato pa so si gostje že priigrali prvo prednost treh točk. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo 8:5. Tudi v nadaljevanju so igralci Triglava igrali domala brez napak, le te pa so se nenehno pojavljali v igri domače ekipe. Pri rezultatu 13:7 je domači trener zahteval že svojo drugo minuto odmora, ki pa tudi ni dvignila igre domače ekipe. Prednost ekipe Triglava je vseskozi naraščala. Niz so zmagali z rezultatom 25:16.

Domači trener je v drugem nizu premešal postavo, niz sta pričela kapetan Miha Planinšič in Žan Berglez. Pričetek seta je ponovno pripadel gostom, pri 4:1 je domači trener že vzel svojo prvo minuto odmor, v igro pa poslal novega organizatorja igre Aljošo Šikaniča. Domača ekipa je pričela boljše izvajati začetne udarce in rezultat se je obrnil. Domačini so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 8:5, ter tudi zatem nadaljevali z uspešno igro in prišli do vodstva 13:9. Trener Rop je v igro poslal Bošnjaka namesto Malija in ekipa Triglava se je dvignila. Od 14 točke dalje smo gledali boj točko za točko vse do napete končnice, v kateri so imeli domači odbojkarji 4 zaključne žoge, ki pa so žal ostale neizkoriščene. Igralci Triglava so svojo tretjo zaključno žogo izkoristili in dobili niz z rezultatom 31:29.

Tretji niz je bil podoben drugemu. Na začetku so gostje povedli s 5:2 in imeli prednost vse do 9:7.  Nato se je domača ekipa prebudila in s serijo dobrih potez povedla 15:11. V zaključek seta so domači prinesli 2 točki prednosti, povedli s 24:21 in nato tretjo zaključno žogo izkoristili za zmago v tem nizu.

Pričetek četrtega niza je ponovno pripadel igralcem Triglava, ki so povedli s 5:2 ter na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk 8:6. Na osmi točki so jih domačini ujeli, na kar smo spremljali izenačeno igro, v kateri so igralci Triglava imeli večino časa prednost točke, dveh, ki so jo prenesli v končnico niza. Prvo zaključno žogo so domačini še uspeli rešiti, drugo zaključno žogo pa je ekipa Triglava realizirala in se zasluženo veselila zmage ter osvojenih 3 točk.

Izjavi po tekmi:

Sašo Rop, trener Triglava: »Izenačena tekma, borbena, dober servis s strani domačinov, zato smo se malo mučili pri menjavi, tako kot v zadnjih treh tekmah. Ne bom rekel, da sem zelo zadovoljen, sem pa zadovoljen z osvojenimi tremi točkami. Z igro niti ne, imamo še ogromno rezerv, malo smo preveč panični na trenutke. Čestitke pa domačinom, borijo se do konca, dobra ekipo so, jaz osebno jih zelo spoštujem, ekipo in trenerja. Oni ne bodo lahek zalogaj niti za enega nasprotnika, zato iz Hoč priti s tremi točkami je uspeh in ne vem koliko ekipam bo to uspelo«.

 Aleš Andlovič, trener Hoč: »Vedeli smo, da proti ekipi Triglava ne bomo smeli narediti toliko napak kot na prejšnjih tekmah, če bo želeli pozitiven rezultat. Slabo smo igrali v obrambi, ob tem pa je šepal še sprejem servisa. Vsakokrat ko smo nadoknadili nekaj točk zaostanka, smo padli v »luknjo« iz katere nismo našli pravočasno izhoda. Čestitke ekipi Kranja, ki je zasluženo zmagala.«