V Kamnik po dvojne točke

V soboto ob 20h bodo Triglavani v Kamniku igrali tekmo s posebno težo, saj bo štela tako za točke državnega prvenstva, kot za MEVZA srednjeevropski pokal. Slednje tekmovanje namreč navadno poteka v obliki večdnevnih turnirjev, v primeru sosedskih obračunov, kot je naš gorenjski derbi, pa je lahko srečanje odigrano kot ločena tekma. Ker se ekipa Calcit Volley prav tako poteguje za srednjeevropski pokal, bo MEVZA tekmo 3. kroga državnega prvenstva priznala in točke se bodo vpisale tudi na njeno lestvico. Morebiten ugoden izid bi bil tako razlog za dvojno veselje.

Pred obračunom Triglavanom kaže dobro, saj so obe uvodni tekmi zmagali s popolnim izkupičkom in na lestvici državnega prvenstva držijo prvo mesto, celo pred ACH Volley-jem. Na domačem turnirju za MEVZA srednjeevropski pokal sicer niso nikdar zmagali, vendar so si z dvema tesnima porazoma priigrali dve točki. Calcit Volley se je na prvem MEVZA turnirju odrezal odlično, saj so vsa tri srečanja dobili s 3:0 in so vodilni na lestvici. V domačem prvenstvu so najprej gladko odpravili Krko, v zadnji tekmi pa so z 2:3 izgubili v gosteh proti Salonitu. Uradnih medsebojnih obračunov med ekipama letos še ni bilo, so se pa dvakrat srečali v pripravljalnem obdobju. Prvič so se razšli z neodločenim izidom 2:2, drugič pa so s 3:1 slavili Kamničani.

Lahko naši Kamničanom prizadejajo podobno boleč poraz, kot tistega v prvi tekmi polfinala lanskega državnega prvenstva? Pridite z nami v Kamnik in pomagajmo fantom do dvojnih točk in prve zmage v srednjeevropskem pokalu!