Poleg tekme Triglav – Krka tudi pri mlajših pestro dogajanje

Tudi vikend, ki prihaja, bo postregel z nekaj odbojkarskimi dogodki, med katerimi bo verjetno najzanimivejši v soboto ob 18. uri v ŠD Planina, ko bo v 6. krogu 1.DOL pri Triglavu gostovala novomeška Krka.

Odbojkarski program se bo začel že v soboto dopoldne, ko bodo deklice Triglav Kranj II v mali odbojki nastopile na Bledu na svojem prvem letošnjem turnirju – nasprotnika bosta domači Doors Bled in Žirovnica.

Popoldne ob 15. uri bodo fantje Triglav Kranj II v ŠD Planina pod vodstvom Gregorja Perhaja nastopili v 4. krogu 3.DOL zahod moški in se potegovali za 4. zmago proti ekipi Dlan Logatec. Obe ekipi ima po 3 zmage, Logatec je v prejšnjem krogu tudi izgubil proti Brezovici, podobno kot Kranjčani v 3. krogu, vendar z izidom 3:2, zato imajo točko več od Triglavanov. Poleg tekme Lubnik – Brezovica verjetno najbolj zanimiv par tega kroga v 3.DOL zahod. Dekleta v 3.DOL zahod so tokrat prosta.

V nadaljevanju sobotnega popoldneva pa se bosta ob 18. uri v 6. krogu 1. DOL pomerili domača ekipa Triglav Kranj in Krka iz Novega mesta. Dolenjci v letošnjem prvenstvu ostajajo še marsikaj dolžni, saj do sedaj še niso dosegli zmage. Še najbližje so bili v preteklem krogu doma proti Salonitu, ko jim je v 5. nizu zmanjkalo zbranosti za prvo zmago v prvenstvu. Med tednom sta obe ekipi odigrali tudi prvi tekmi osmine finala Pokala Slovenije. Kranjčani so imeli lažje delo v Braslovčah, kjer so zmagali s 3:0, Krkaši pa so s 3:1 izgubili v Šempetru in si dokaj otežili situacijo za napredovanje v četrtfinale.

V nedeljo bosta na delu tudi obe kadetski ekipi v kvalifikacijah za A ligo državnega prvenstva. Dekleta bodo ob 10. uri začela turnir v domači dvorani, kjer bodo najprej igrala najprej proti Zgornji Gorenjski, ki je še brez poraza, nato pa še proti mestnim rivalkam ŽOK Triglav Kranj II. Kranjčanke so trenutno na vrhu lestvice, a imajo 2 tekmi več od  Zgornje Gorenjske. Fantje se bodo v Kamniku pomerili s Krko in z domačim Calcitom.