V Kranju je ostala le točka

krka1Kranj, 23. oktobra. V tekmi 3.kroga 1. DOL za moške je novomeška Krka v Kranju premagala domači Astec Triglav s 3:2 (-16, 20, 21, -23, 8). Kranjčani so tekmo sicer izvrstno začeli, a potem slabše nadaljevali in dopustili gostom, da so prevzeli pobudo. Dolenjci bi lahko tekmo dobili že v četrtem nizu, ko so vodili z 22:18, a so domači naredili preobrat in na ta način osvojili točko, saj jim je v odločilnem petem nizu popustila zbranost in gostje so povsem zasluženo osvojili še šesto točko v tej sezoni. Kranjčanom ostaja tolažba, da je napredek v igri vseeno viden, čeprav bo izgubljene točke na domačem igrišču težko nadoknaditi. Prva priložnost bo že v soboto v Kamniku.

Športna dvorana Planina. 30 gledalcev. Sodnika: Jovanovič (Komenda), Milojevič(Ljubljana).

Astec Triglav:  Lužovec 9, S. Hafner , Bilandžić 14 , Mrak, Vene(L), Močnik 13, Rop 18, Bežek(L), Kržišnik 8, T. Hafner , M. Kök, Rezar 7. Trener: Matej Maček

Krka: Brulec 19, Ožbalt(L), Erpič 5, Kosmina , Kastrevec, Vesel , Kos 11, Pucelj 1, Longar 2, Plantan(L), Žlajpah 5, Turk 18. Trener: Jernej Rojc.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Kranjčani so odlično odprli svoj drugi nastop v sezoni in z dobrimi začetnimi udarci Kržišnika ter zaključki Močnika povedli s 4:1. Enako prednost so imeli domači tudi ob prvem tehničnem odmoru. Domači blok je lepo funkcioniral, gostje pa so malo pomagali tudi z neizsiljenimi napakami. Pritisk so Kranjčani stopnjevali in tudi po odmoru višali prednost. Rojc je bil tako prisiljen vzeti svoj prvi odmor na tekmi, ki pa ni prinesel sadov, saj je Rezar povišal na 12:6, točko pa je dodal še Rop z asom. Do drugega tehničnega odmora so Dolenjci dosegli le še točko in še to po zaslugi nesporazuma Triglavanov v protinapadu, ko je domači kapetan poslal žogo izven igrišča. Med odmorom so Novomeščani zajeli sapo in odgovorili s tremi zaporednimi točkami, saj so Kranjčani naredili 3 napake zapored. Odmor Mateja Mačka je koristil domačim, ki so ustavil serijo in prednost povišali na +8. S takšno prednostjo so prišli tudi v končnico. Jernej Rojc je skušal ustaviti tok dogodkov še z drugim odmorom ter tako svojo ekipo pripraviti na boljši drugi niz, ampak Kranjčani se niso ustavili. Z izjemnim sprejemom začetnega udarca (86%!) so še naprej skrbeli za raznovrstno igro v napadu, niz pa je zaključil Sašo Rop z neubranljivimi začetnim udarcem.

Drugi niz se je začel podobno kot prvi, s to razliko, da so tokrat povedli gostje z 0:3. Triglavani so hitro ujeli priključek, podobno kot v prvem nizu se je izkazal Jure Močnik. Novomeščani pa so tokrat vzdržali in ob tehničnem odmoru imeli že prednost petih točk. Domačim je nekoliko popustila koncentracija na sprejemu in gostje so to s pridom izkoristili. Pri 7:12 za goste je Matej Maček vzel svoj prvi odmor v drugem nizu. Za hip je že kazalo, da se bodo domači ujeli in ujeli priključek, pa se vendar do drugega tehničnega odmora razmerje sil ni spremenilo. Po tehnični napaki gostujočega podajalca in bloku Luki Brulcu, pa je vseeno kazalo na boljše nadaljevanje domačih in tega mnenja je postal tudi gostujoči trener, ki je vzel svoj prvi odmor pri 13:16. Z odmorom je odgovoril tudi Matej Maček, ko so z dvema napakama podarili Kranjčani naslednji dve točki. Tudi v zaključku niza so Novomeščani držali prednost 5 točk, razigral se je tudi Luka Brulec, ki v prvem nizu ni dosegel točk. Kranjčani so proti koncu niza prišli nazaj v igralni ritem, a kaj več kot do dvajsete točke niso prišli, saj je bila zaloga prednosti dolenjske ekipe vseeno previsoka.

Začetek tretjega niza je obetal izenačen boj, saj tokrat nobena od ekip ni zaostala več kot dve točki. Natanko takšna je bila tudi prednost kranjske ekipe ob prvem tehničnem odmoru. Po odmoru pa je prišlo spet nekaj črnih minut za domačo ekipo in pri 11:13 je prekinil nalet gostov domači trener s pol minute odmora. Gostje so še naprej igrali bolje, predvsem z manj napakami in prednost gostov je zrasla na 14:18. Po asu Bilandžića je Rojc takoj reagiral z odmorom, saj je želel ohraniti prednost za končnico. To mu je tudi uspelo in tako so gostje v žepu že imeli najmanj točko.

V četrtem nizu so Kranjčani vendarle spet bolje začeli pri izidu 4:0 je Jernej Rojc prekinil serijo s pol minute odmora. Ko je prišel na začetni udarec Valentin Turk, pa so gostje prišli celo v vodstvo s 6:7. Po odmoru so spet prešli v ofenzivo Kranjčani in povedli za 2 točki, a le za kratko, saj so gostje vrnili z isto mero in obrnili izid spet v svojo korist. Izenačen boj je potekal vse do končnice, čeprav igra ni bila na posebno visokem nivoju. Ko so pred končnico gostje povedli za 2 točki, je Matej Maček vzel pol minute odmora. Odmor ni prinesel uspeha, Krka je vodila 18:21 in kazalo je že na zmago gostov, ko je stvari vzel v roke domači kapetan. Najprej v napadu, nato pa še z odličnimi servisi je izid obrnil v korist domače ekipe in niz  z uspešnim udarcem iz druge linije tudi končal.

V zaključnem nizu so gostje povedli z 2:5, saj je uspešno zaključeval napade Luka Brulec, Kranjčani pa kljub priložnostim niso znali zaključiti napadov s točkami. Izjema je bil še naprej Sašo Rop, ki je poleg zaključkov v napadu zelo dobro odigral tudi v bloku. Ekipi sta igralni polji zamenjali ob prednosti gostov 5:8. Prednosti vse do konca niso več izpustili iz rok.