V Kranju zmaga Panvite Pomgrad

Sportklub 1A odbojkarska liga – 5. krog

Hiša na kolesih Triglav : Panvita Pomgrad  1:3 (19, -24, -18, -18)

Športna dvorana Planina, gledalcev 30, sodnika Milojevič (Ljubljana), Tomec (Novo mesto).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Nanut , Pušnik 1, Tučen 11, Bregant 8, Godnič 3, Snedec, Mali 9, Štembergar Zupan 15, Šikanič 1, Maček 6, Libnik (L), Kumer(L). Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 10, McConnell 27, Drvarič 3, Radović 7, Rojnik 12, Lakner, Bedrač  3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl (L), Vori (L). Trener: Dejan Fujs.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so z dobro obrambno igro povedli 4:8. Ko je v domači vrsti začel delovati blok, pa so Kranjčani dosegli 5 točk zapored in prišli do vodstva 9:8. Po timeout-u gostov so ti dosegli serijo 3 točk, potem ko je učinkovito serviral Rojnik. Zdaj je odmor zahteval domači trener. Z asom Štembergarja Zupana je Triglav izid izenačil na 12. točki. Prekmurci so še naprej izvajali pritisk s servisi, a uspešnost je nekoliko popustila, tako da so Kranjčani lažje prihajali do točk. Pri izidu 17:16 in zapravljenem napadu je trener gostov Fujs zahteval še drugi odmor. Po odmoru je še nekoliko popustila zbranost gostov na sprejemu in Kranjčani so prišli do 4 točk prednosti 21:17. Fujs ni imel več odmorov na voljo, zato je poizkušal z menjavami zmotiti ritem Godniča na servisu, a ta je dodal še en as za vodstvo 22:17. Set žogo za domače je priboril z blokom Tučen, niz pa je zaključil Miha Mali.

Drugi niz so ponovno bolje začeli Sobočani. Z blokom Maliju in po napaki Tučna so prišli do prednosti 1:3, a tokrat so se domači hitro prebudili in izenačili. Radović je z zvitim servisom goste ponovno popeljal do vodstva 2 točk. Na drugi strani mu ni ostal dolžan Miha Mali, ki je z neubranljivim servisom izid spet izenačil na 7. Sobočani so z 2 točkama Rojnika prišli od prednosti 8:10. Rop je zdaj vzel pol minute odmora, saj je domača šesterka popustila v zbranosti – predvsem na sprejemu servisa. Panvita je tudi po odmoru držala prednost 3 točk, uspešna sta bila McConnell in Vinkovič, pa tudi Rojnik je premagoval domači blok. Gostje so bili v teh trenutkih tudi uspešnejši v bloku. Prednost je zdaj znašala že 4 točke in Rop je ponovno zahteval odmor. Prekinitev sprva ni prinesla vpliva na izid. Ko je Tučen z blokom ustavil Radovića pa je bil čas za timeout gostov. Z asom Štembergar Zupana je Triglav zaostajal le še za točko (20:21). Vse je kazalo na napet zaključek niza, ko je Triglav izid izenačil na 22. točki. Gostje so imeli po napaki Jana Mačka, ki je v napadu žogo poslal v out, že zaključno žogo, pa se je Jan odkupil z blokom in izenačil na 24:24. Fujs je vzel timeout, kar je gostom pomagalo do 2 točk in zmage v drugem nizu.

Tretji niz se je za razliko od prvih dveh začel zelo izenačeno. Rahlo pobudo so imeli domači, ki so s taktičnim serviranjem uspeli odmakniti goste od mreže, čeprav ti niso popuščali v napadu. Rojnik in Vinkovič sta nizala točke in držala priključek s Kranjčani. Triglavani so igrali nekoliko premehko v napadu in skušali preigrati nasprotnika, ki pa je vse takšne poizkuse kaznoval s čvrstimi napadi in prišel do prednosti 7:9. Odmor je vzel domači trener pri 8:12 za goste. Po asu Pušnika so se Kranjčani približali na 2 točki zaostanka. Nekaj napak in as McConnella so popeljali goste do najvišje prednosti v tretjem nizu (11:16) in Rop je vzel še svoj drugi odmor. Odmor je bil samo še voda na mlin gostov, ki jim je šlo zdaj res vse po maslu, Kranjčani pa se niso mogli izkopati iz črne serije napak. Prednost gostov je znašala že 11 točk. Triglavani so sicer naredili serijo 4 zaporednih točk, a po odmoru Fujsa so gostje tudi tretji niz zaključili v svojo korist.

Prekmurci so tudi v četrtem nizu nadaljevali s čvrsto igro v napadu. Pri 4:7 je Sašo Rop posegel po prvem odmoru. Pri gostih sta bila še naprej izjemno razpoložena Rojnik in McConnell, ki ju kranjski blok ni uspel zaustavljati. Triglav je bil kljub solidnem sprejemu servisa tudi dokaj neučinkovit v napadu, saj so se vrstile napake ena za drugo. Že zelo zgodaj je Rop vzel tudi drugi odmor, saj so gostje ušli na 8:14. Nasveti trenerja niso pomagali, pa tudi kanadski korektor v vrstah Panvite je bil še naprej neustavljiv. Gostje so z lahkoto osvojili tudi četrti niz ter tako še tretjič v sezoni zmagali.