V novo sezono pod vodstvom dr. Tineta Sattlerja

sattler_tineKranj, 4. junija. Kranjčani bodo novo sezono državnega prvenstva v 1.DOL začeli v malo drugačni kadrovski zasedbi kot so končali preteklo sezono, v kateri je Astec Triglav še enkrat več dosegel zastavljene cilje. Po 6-letnem izjemno uspešnem delu v Kranju se je poslovil trener Marko Brumen, namesto njega bo prvo člansko ekipo vodil dr. Tine Sattler, ki je podpisal pogodbo po vrnitvi z uspešne reprezentačne akcije v Izraelu. Konkretni cilji za novo sezono še niso v celoti določeni, saj se ekipa še formira in se pospešeno dela na potrebnih in seveda razumnih okrepitvah.

Marko_BRUMEN_100x150Pečat, ki ga je v Kranju pustil Marko Brumen je velik in težko ponovljiv, saj je po uvrstitvi v 1.DOL v sezoni 2005/06 z ekipo najprej uspel obstati v 1.DOL (8. mesto), nato pa nanizal tri 4. mesta zapored in eno uvrstitev na finalni turnir Pokala Slovenije decembra 2008. V sezoni 2009/10 je poleg že omenjenega 4. mesta sodeloval tudi pri prvi evropski zmagi Astec Triglava proti nizozemskemu Groningenu. 

Težko nalogo vodenja prve ekipe v sedanjih časih recesije, ki ni prizanesla tudi sponzorjem ekipe Triglava, je sprejel dr. Tine Sattler, ki je v svoji odbojkarski zgodovini vodil med drugim tudi prvoligaše Olimpijo, Calcit Kamnik in lani Salonit Anhovo, vrsto let pa je zelo opazen tudi kot reprezentačni trener mladinske in kadetske reprezentance Slovenije. Tineta Sattlerja je v letošnji sezoni za svojega pomočnika izbral tudi trener članske vrste Slovenije Veselin Vuković, kar še dodatno priča o tem, da gre za res dobrega strokovnjaka, ki bo stopil za krmilo prve članske ekipe Astec Triglava.

Poleg menjave na trenerskem mestu se je v zadnjih dneh zgodilo še nekaj kadrovskih sprememb in sicer klub zapuščata Jan Planinc (odhaja v Calcit Kamnik) in Jure Ivartnik, ki odhaja v eno najboljših avstrijskih ekip Aich Dob. V Kranju sta pogodbi podaljšala in še naprej ostajata zimzeleni in vsako leto boljši kapetan Sašo Rop in bloker Simon Bilandžić, nova pridobitev pa je sprejemalec Bojan Kristan, nekdanji reprezentant, ki bo skušal pokrpati vrzeli v sprejemalsko napadalskih vrstah.

Picture PreviewV Kranju s tem kadrovskih sprememb še ni konec, saj so v zaključni fazi še dogovori z nekaj potencialnimi domačimi in tujimi igralci, o katerih bomo pa sproti poročali.