V soboto start proti Panviti Galexu

Thumbnail PreviewKranj, 29. septembra. V soboto, 2. oktobra se začenja tekmovanje v 1.DOL Radenska Classic. Nasprotnik Kranjčanov bo Panvita Galex iz Murske Sobote. Tekma v Športni dvorani Planina se bo pričela ob 18. uri. Tudi letos je možno kupiti letne vstopnice, ki so letos na voljo po 30 €. Naročilnica in spored sta na voljo TUKAJ, skupaj z vplačili jih bomo sprejemali na blagajni ŠD Planina pred začetkom tekme. Če bi sklepali po pripravljalnih tekmah, potem so ta hip gostje v nekoliko boljšem položaju, saj so z istimi nasprotniki kot domači iztržili ugodnejše izide. Tudi na medsebojni tekmi je bil izid v Kranju po štirih odigranih nizih 2:2, Sobočani pa so igrali brez poškodovanih sprejemalcev Tota in Mariča.

Tekme v državnem prvenstvu pa so seveda povsem druga pesem kot tiste v pripravljalnem obdobju. Prekmurci še zelo dobro pomnijo, da so jih Kranjčani lani izločili v končnici, potem ko so tekme modre skupine odigrali v zelo dobri formi in izgubili zgolj tri. Gorenjci pa so jih v četrtfinalu končnice obakrat premagali. Tudi zato bodo Sobočani skušali premagati “kranjski kompleks” že kar na prvi tekmi.

Triglavani bodo v novi sezoni nastopali v malce spremenjeni postavi. Odšla sta Planinc (Calcit V.) in Ivartnik (SK Posojilnica Aich/Dob), nova v ekipi pa sta Bojan Kristan in Dario Šildenfeld. V ekipo se vrača tudi Matej Čulibrk, ki je nekaj pripravljalnih tekem izpustil zaradi poškodbe, tako da bodo Kranjčani v soboto nastopili kompletni.

Trener gostov Dejan Fujs je imel v zadnjih tednih nekaj skrbi zaradi poškodb obeh najboljših sprejemalcev Tota in Mariča. Kot kaže se Tot vrača v ekipo, saj je na zadnjih tekmah že igral. Zanimivo bo videti, kako sta se ujela tudi novinca v ekipi srbski bloker Mijalković in sprejemalec Zupanc (lani Calcit V.) ter okrepitev iz “košarkarskih vrst” Pavlovič.