V soboto začetek 1.DOL Radenska Classic

krka_v_kranju_smallKranj, 7. oktobra. Po uspešnem nastopu v Pokalu Slovenije, kjer Kranjčane čaka novembra ACH Volley Ljubljana, se bo že to soboto – 8.oktobra – s tekmami 1.kroga začelo tudi državno prvenstvo v dvoranski odbojki za moške. Astec Triglav bo svojo prvo tekmo odigral v domači dvorani proti Krki iz Novega mesta. Tekma bo kot po navadi ob 18. uri v ŠD Planina, sodila pa jo bosta Valentar in Suljkanović. Na naši spletni strani boste lahko spremljali Live Score in Statistiko v živo. Oba linka bosta objavljena malo pred začetkom tekme. V soboto ob 17. uri bodo s tekmami v 2.DOL pričela tudi dekleta ŽOK Triglav Kranj, ki se bodo v ŠD Zlato polje pomerile z ekipo ATK Grosuplje.

SPORED TEKEM – ASTEC TRIGLAV
SPORED TEKEM ŽOK TRIGLAV KRANJ

Letos bo državno prvenstvo po tehnični plati še bližje ostalim ligam v evropskem prostoru, saj bodo tekme podprte z e-zapisnikom, ki bo oCostella_logo_300_roundmogočal tudi spremljanje tekem v živo (Live Score) na spletni strani www.odbojka.si ob podpori Data Project. Prav tako bodo klubi tudi dolžni takoj po tekmi po elektronski poti oddati statistične podatke, kar bo omogočalo tudi lažje delo novinarjem pri poročanju in spremljanju v medijih. V naslednji fazi pričakujemo seveda tudi oblikovanje statističnih podatkov v zbirne preglede in objavo le teh na spletnih straneh OZS kot imajo to tudi drugod, saj bo pot do tega zdaj precej lažja. Prav tako ne bi škodil tudi obvezen video sharing, toda to so že pobožne želje za nadgradnjo tega sistema, ki bo že sam po sebi zahteven zalogaj in velik korak naprej v primerjavi s prejšnjimi sezonami.

Kaj pa Kranjčani? Letošnja ekipa je v primerjavi s prejšnjo kar precej spremenjena, saj so odšliBilandžić (UKO Kropa), Kristan (UKO Kropa) in Rok Satler (SK Posojilnica Aich-Dob), z igranjem so prenehala Matej Čulibrk, Matevž Ambrožič in Nejc Berčič, prav tako v ekipi ni več Daria Šildenfelda. Novi člani posadke so korektor Danijel Pokeršnik (letošnji državni prvak v odbojki na mivki!!), bloker Danijel Šmitran (Calcit Volleyball Kamnik) in podajalca Blaž Jan (SIP Šempeter) ter Gregor Perhaj (Duol Olimpija). Enega od etapnih ciljev je ekipa pravzaprav že dosegla, saj se je po pričakovanju uvrstila v 1/4 finale Pokala Slovenije, kjer bo skušala biti čim trši oreh za favorizirane novopečene “Ljubljančane” ACH Volley, s katerim se bodo v začetku novembra pomerili kar trikrat zapored.

Gostujoča ekipa Krke je s Kranjčani odigrala eno tekmo na turnirju v Rahotelbor_170_rounddovljici in tam se je vse skupaj končalo s prijateljskih 2:2. V Pokalu so Dolenjci izločili ekipo Maribora, ki je okrepljena startala z višjimi ambicijami kot preteklo sezono, a so jih Novomeščani po težkem boju v zlatem nizu premagali in se tako uvrstili v nadaljevanje. Vse to priča, da gre za ekipo, ki je podobno kot kranjska mešanica izkušenj in mladosti, ampak po karakterju nepopustljiva in tudi nepredvidljiva, zato bo uvodna tekma prav gotovo zanimiva. Motor dolenjske ekipe je mladi podajalec Jan Brulec (letos je prestopil v ACH Volley in je posojen nazaj v Krko), dobro mu asistirajo izkušeni Luka Brulec in Sebastijan Mikša, vse boljši so tudi mladi reprezentanti Turk, Halas in Bregar – skratka ekipa vredna vsega spoštovanja.