V tekmi velikih nihanj uspešnejši Astec Triglav

go volley 20131013 1234618762Nova Gorica, 23. novembra. Kranjčani so dosegli prvo zmago na gostovanjih – premagali so Novogoriški GO Volley s 3:2 (-22, 22, -13, 23, 11). Triglavani so s to zmago nad trenutno še vedno tretjeuvrščeno ekipo prvenstva obdržali stik z ostalimi ekipami. V naslednjem krogu je Astec Triglav prost, tako da se bodo fantje lahko posvetili piljenju forme, saj za to v zadnjih tednih ni bilo prav veliko možnosti. Vsekakor bo potrebno kaj storiti predvsem na stabilnosti in zbranosti, saj se s tem Kranjčani res ne morejo pohvaliti. Tudi v Novi Gorici so imeli obdobja odlične igre, ko nasprotniku niso dali dihati, potem pa niz in pol igre s “štirioglato” žogo, ko se je zdelo, kot da so pozabili igrati odbojko.

Športna dvorana Balon, gledalcev 80, sodnika: Perčič (Kamnik), Novak (Dvor).

Go Volley: Križanič 1, Basaneže 10, Čuturić, Konjedic, Filiputti 8, Savičić 17, Bregar 13, Tomić 18, Kuburović 4, Gašparin, Maraž, Vrtovec.

Astec Triglav: Lužovec, S. Hafner 1, Bilandžić 18, Mrak, Močnik 13, Rop 16, Bežek, Kržišnik, T. Hafner, M. Kök 20, Rezar 5.

STATISTIČNI PODATKI

V Novi Gorici se je zgodilo veliko presenečenje, ne samo zaradi zmage zadnjeuvrščenega Asteca Triglava, ki je bil uspešen šele drugič v sezoni, ampak tudi zaradi samega poteka tekme. Kranjčani so bili namreč že v povsem izgubljenem položaju, malo je bilo tistih, ki so verjeli, da lahko po katastrofalnem tretjem nizu gostov in prepričljivem zaostanku na začetku četrtega ti še pridejo do preobrata, a zgodilo se je ravno to. Astec je vstal od mrtvih, si priigral “tie break”, v katerem je visoko povedel, v zaključku pa je nekaj težav z dvema zaporednima blokoma rešil mladi Matej Kök, ki vse bolj prihaja v ospredje svoje ekipe, tokrat je bil z 20 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

Da Kranjčani v Novo Gorico niso prišli z belo zastavo, je napovedoval že začetek, v katerem so povedli s 5:2. A nato je začel šepati sprejem, Miha Bregar, ki je na tekmi dosegel kar 11 blok točk, je s svojim prvim izenačil na 5:5. Dalibor Tomić je bil zaslužen, da so domači izničili novo bolj otipljivo vodstvo gostov in prvič na tekmi povedli (11:10), Toda Kranjčani so spet ušli, pri tehničnem odmoru še vodili, nato pa so domači predvsem po zaslugi Darja Savičića povsem zagospodarili na igrišču ter brez večjih pretresov dobili prvi niz.

Tudi na začetku drugega so Triglavani prišli do zanesljivega vodstva (6:2), dolgo časa bili v prednosti, Gregor Basaneže je z blokom izid poravnal šele na 17. točki. Toda potem so gosti osvojili tri zaporedne točke, prednosti pa do konca niza niso zapravili.

V tretjem nizu je prišlo do popolnega razpada kranjske igre, tako da je bil ekspresno končal. Kriza gostov se je nadaljevala tudi v četrtem, ko so pri prvem tehničnem odmoru zaostajali s 4:8. A nato se je začelo njihovo vstajenje. Simon Bilandžič je izenačil na 15:15, isti igralec je tudi poskrbel za kranjsko vodstvo. A niz je odločila končnica, po izidu 23:23, je Tomić storil napako, “tie break” pa je z blokom gostom priboril Bilandžić.

V odločilnem delu je pravi čas na sceno stopil kapetan gostov Sašo Rop, ki je bil najzaslužnejši, da so Kranjčani povedli s 5:1, njihovega naleta niso zaustavile niti menjave domačega trenerja Jasmina Čuturića. Gosti so vodili tudi z 12:6, nato pa so se Novogoričani začeli približevati. Prišli so do zaostanka ene točke, imeli pri izidu 11:12 priložnost za izenačenje, a je Daniel Filiputti v napadu storil napako, nato pa je z blokom zaporedni točki prispeval Kök in Kranjčani so se zasluženo veselili.