Vodilni SEP Mokronog premagal Astec Triglav II.

 

atr2_2011-12_1_mala500_350Kranj, 19. novembra. V 5 krogu 3 DOL zahod so igralci druge ekipe Astec Triglava gostili igralce vodilne ekipe SEP Mokronoga.  Gostje so zmagali s 0:3 (-17, -23, -21), pri čemer sta ekipi v drugem in tretjem nizu bili trd boj za vsako točko. Napredek v igri Triglavanov je viden, kot pa se je izkazalo v petih krogih 3 DOL, so imeli kar težak razpored, saj so zaporedoma igrali s prvimi 4 ekipami s prvenstvene lestvice.

ŠD Planina Kranj. Gledalcev 35. Sodnika: Slavec, Pesjak

Astec Triglav II: Marolt -L, Lužovec 1, Jerele 2, Klemenčič M. 6, Mrak 5, Klemenčič  J. 7, Kalan (C) 8, Jovanov 7, Markun, Hafner G. -L, Perčič, Mali, Arnež. Trener: Matej Maček

SEP Mokronog: Jevnikar, Božič, Sevšek, Hočevar -L, Slak Riossa, Dreža (C), Bregant, Gregorčič -L, Virant S., Starič, Strmole, Virant A., Škoporc.

Podobno kot se je precej spremenila ekipa Astec Triglava II, ki jo v letošnji sezoni sestavlja precej mladih  igralcev, ki lani še niso bili del ekipe, se je tudi ekipa gostov precej prenovila oz. bolje rečeno okrepila. V svoje vrste je klub iz Mokronoga privabil 5 igralcev, ki so nekoč igrali tudi že 1 DOL. Torej je šlo za izkušeno ekipo, ki ima očitno visoke cilje v letošnji ligi.

Kljub vsemu, so imeli Kranjčani danes možnost za kaj več kot poraz s 3:O. Po slabšem prvem nizu, so se Kranjčani v drugem popolnoma prebudili in prvi del niza tudi vodili. Po 11 točki so pobudo prevzeli gostje, ob koncu pa po seriji dobrih začetnih udarcev Mraka in odlični igri ostalih orlov,  Kranjčani povedli in vodili s 23:22. Gostje so izenačili in po asu Slak Riosse imeli zaključno žogo za niz. Kranjčani so uspešno sprejeli servis in podali za napad, takrat pa je sodnik spregledal očitno blokiranje podaje s strani gostov, ki so tudi drugi niz vpisali na svoj konto.

V tretjem nizu smo bili priča mrtvemu teku obeh ekip. Šele v končnici so si gostje tudi s precejšnjo pomočjo nabrali 3 točke prednosti, ki so na koncu zadostovale za zmago in osvojitev novih 3 točk.

Igralce Astec Triglav II v soboto čaka domač derbi, saj se bodo v ŠD Planina pomerili s svojimi klubskimi kolegi – člani ekipe Astec Triglav III. Po tej tekmi sledi navidez lažji razpored, saj se bodo Kranjčani pomerili z ekipami iz spodnjega dela lestvice.