Z zmago v četrtfinale končnice

Hiša na kolesih Triglav je v zadnjem 18. krogu rednega dela 1.DOL premagala Črnuče s 3:0 (28, 20, 22) in si s to zmago priigrala četrtfinale končnice, kjer se bo pomerila za ekipo Calcit Volley.

Športna dvorana Planina Kranj, 200 gledalcev. Sodnika Bernard Valentar (Prevalje), Mihajlo Milojevič (Ljubljana).

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Plot (L), Tučen 7, Bregant 14, Kos 5, Bošnjak 6, Pernuš, Mali 9, Libnik (L), Jenko 10, Kök 3. Trener: Sašo Rop.

Črnuče: Trobiš 1, Mihelčič, Šlejkovec, Gornik, Čopi 3, Kumer (L), Vilar, Tepić 7, Marovt 2, Rutar 6, Slovnik 7, Valenčič 14, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Tekma je bila za domače izjemnega pomena, saj so si na gostovanju v Kanalu z zmago ponovno odprli možnosti za nastop v končnici. Kranjčani so začeli zadržano in nervozno in dopustili gostom, da so prišli do hitrega vodstva 2:6. Po time-outu domačega trenerja so se domači umirili, zmanjšali število lastnih napak in izid znižali na točko zaostanka 7:8. Po menjavi pri gostih – namesto Čopija je vstopil Trobiš, pa so gostje spet prevzeli pobudo, domači pa nadaljevali z napakami – predvsem v napadu jih je bilo odločno preveč. Gostje so to izkoristili in ušli na 8:13. Sledil drugi time-out Saša Ropa. Razlika je tudi po odmoru ostala visoka, ker domača ekipa nikakor ni znala s servisi načeti sprejemalcev gostujoče šesterke. Po uspešnem napadu in bloku Kosa Valenčiču so Kranjčani prišli na 2 točki zaostanka in zdaj je odmor vzel Brumen. Kos in Tučen sta še naprej kraljevala v bloku in poskrbela za izenačenje na 18:18. Po malce srečni točki iz servisa Aleša Köka je Brumen posegel še po drugem time-outu. Po odmoru so gostje izenačili na 20. točki in nadaljevala se je borba za vsako točko. Prek Valenčiča so gostje prišli do vodstva 21:22, a domači niso popuščali. Vodstvo za domače je ponovno priboril Bregant. Valenčič je za goste drugo zaključno žogo, ki jo je izničil Kök. Nadaljevalo se je z rahlo pobudo gostov v napadu in dokaj čvrstim domačim blokom. Niz so po napaki Rutarja v napadu dobili.

Na začetku drugega niza so bili domačini uspešnejši kot v prvem nizu. Z manj napakami v napadu so držali vodstvo dveh točk, pa tudi Črnuče so več grešile na začetnem udarcu. Ko se je v napadu razigral še Miha Mali, ki je v igro vstopil v drugi polovici prvega niza, pa so domači končno lažje zadihali pri vodstvu 11:7. Trener gostov je pri 13:9 za Kranjčane svoje fante poklical na pogovor. Po odmoru se je nadaljevala uspešna igra domačih v bloku. Jure Jenko je za 15:10 ustavil Tepiča. Z 11. blokom na tekmi je Aleš Kök popeljal domače na 8 točk prednosti. Z nekaj nezbrane igre po visokem vodstvu 22:14 so Kranjčani dopustili gostom, da se nekoliko približajo. Sašo Rop je pri 22:17 reagiral z odmorom, domači kapetan pa je dosegel še 23. točko takoj po odmoru. Prvo zaključno žogo v drugem nizu je za domače priigral Črt Bošnjak, Marko Brumen pa je poizkusil še z drugim odmorom spremeniti situacijo na igrišču.

Tudi v 3. nizu so domači začeli bolje in že na začetku pobegnili na 5:2. Gostje so z blokom Bošnjaku najprej znižali na točko zaostanka, po nesporazumu pri podaji pa prišli do izenačenja na 6. točki. Trener domače ekipe je zahteval odmor, a tudi po odmoru je šepala organizacija domačega napada, tako da je Köka zamenjal Pernuš. Kranjčani so po menjavi zaigrali bolj poletno in si ustvarili nekaj prednosti, ki pa še zdaleč ni zadoščala za mirno spanje do konca niza. Gostje so prek Valenčiča ves čas dobro napadali. Po uspešnem napadu Rutarja je bil izid spet poravnan na 15. Kranjčani so bili bolj aktivni v obrambi in so v zaključek tretjega niza vstopili s prednostjo 20:19. Po napaki najboljšega moža pri gostih Martina Valenčiča, ki je slabo podajo poslal v out, je Brumen pri 22:19 vzel odmor. Po odmoru so Kranjčani najprej poskrbeli za znižanje izida, nato pa je Jure Jenko z blokom ponovno povišal na 23:20. Rop je vzel time-out, gostje pa so izid znižali na 23:22, to pa je bilo tudi vse v tem nizu. Kranjčani so se ob porazu Šoštanja uvrstili v končnico, kjer bodo dobili svojega nasprotnika po koncu tekme Krka – Salonit Anhovo.