Zaključek sezone med top 4 v pokalu

Hiša na kolesih Triglav je sezono zaključila z uvrstitvijo med najboljše 4 ekipe Pokala Slovenije. Calcit Volley je bil v polfinalu boljši s 3:0 (20, 17, 12). Triglavani so tako letos poleg 5. mesta v državnem prvenstvu dosegli še 3. mesto v pokalu, za kar jim lahko samo čestitamo, hkrati pa nestrpno pričakujemo naslednjo sezono!

Glavni trener Sašo Rop je sezono povzel z naslednjimi besedami: ” Sezona 20/21. Posebna sezona. Čakajoč odloke in omejitve smo sezono izpeljali brez velikih pretresov in iz tekmovalnega vidika uspešno. Fantje so v veliki večini napredovali, kar je za njihov razvoj zelo pomembno. Peto mesto v državnem prvenstvu in polfinale v pokalu je najbrž blizu maksimuma v letošnji res močni ligi. Pokalno tekmovanje je prišlo malo nepričakovano in nismo bili najbolj pripravljeni niti kompletni, tako da za finale nismo bili konkurenčni. Kako naprej: en teden pavze, potem pa nadaljujemo z delom. V naslednji sezoni bodo cilji še višji, mladi igralci bodo poletje preživeli pod nadzorom Jerneja, našega trenerja za fizično pripravo. Upamo, da nam naslednja sezona prinese še več veselja, predvsem pa užitkov gledalcev na tribunah.”

Povzetek tekme (avtor OZS):

Obračun se je začel s točko Dika Purića, nato pa smo spremljali izenačen uvod z veliko napakami na začetnem udarcu, po dveh uspešnih napadih Jana Klobučarja pa je Calcit Volley povedel z 9:7. Že omenjena kamniška odbojkarja sta bila zaslužna, da se je razlika povečala (13:9), nato pa je kapetan kranjske vrste Janko Bregant svoje moštvo pripeljal na le točko zaostanka, na 12:13. V moštvu Calcita sta se razigrala Mitja Gasparini in Sašo Štalekar, po vodstvu z 19:13 pa je sledil padec zbranosti, Kranjčani so se približali na 18:20. Martin Kosmina in Purić sta poskrbela za miren zaključek in zmago s 25:20.

Prav Purić je tudi drugi niz začel z uvodno točko in tako kot tudi že v prvem nizu sta ekipi izmenično nizali točke in bili na 7:7 še poravnani. Klobučar in Gasparini sta skrbela za kamniške točke, vračala sta Bregant in Jan Maček (10:10). Z novim napadom in asom Gasparinija je Calcit Volley pobegnil na 14:11, po bloku Brulca se je razlika še povečala. Kranjčani so se borili, a so Kamničani tokrat ohranili zbranost in po prodornih napadih Klobučarja in Gasparinija povedli z 22:15 ter se na koncu veselili prepričljive zmage s 25:17.

V tretjem nizu so odbojkarji Calcit Volleyja že na začetku strli odpor varovancev Saša Ropa. Miha Bregar, Klobučar in Purić so namreč svoje moštvo popeljali do vodstva s 6:0. Sašo Štalekar je bil zatem uspešen še v bloku, Kranjčani pa so obenem slabše sprejemali in grešili v napadih ter tekmecem še olajšali delo. Pri 13:5 je bilo že jasno, da bo Calcit Volley drugi finalist letošnjega pokalnega tekmovanja. Zaključek tekme je bil namreč le še formalnost, srečanje je z dvema asoma zaključil Jan Brulec.

 

Foto: Aleš Oblak