Zanimiv in zgoščen tekmovalni drugi del novembra

Pred nami je 7. krog v 1. DOL, ko gredo Triglavani na gostovanje na Primorsko. Gostovanja v dolini Soče so bili že od nekdaj malce specifična. Nekaj zaradi same poti, ki je bila vedno zaradi pestrih vremenskih razmer lahko neugodna, večinoma pa zaradi kvalitete nasprotnika in podpore, ki jo je severnoprimorska ekipa deležna s strani domačih gledalcev. Salonit je letos na začetku prvenstva v odlični formi, saj so do tega kroga izgubili eno samo tekmo. Suvereno so jih premagali edino Prekmurci, ki so enako učinkovito in “brez ugovorov” v 4. krogu pregazili tudi Kranjčane v ŠD Planina. Kanalci so bili sicer v preteklem krogu oslabljeni zaradi bolezni in poškodb, ampak smo prepričani, da se bodo za soboto sestavili v celoti. Skratka težka naloga za nepopolno ekipo Triglava, kjer še vedno nekaj igralcev okreva po poškodbah, vpisi na bolniški list pa so tudi v zadnjih dneh pogosti, saj mnoge zdeluje naporen ritem treningov in tekem. Ta bo zdaj postal še intenzivnejši, saj prehajamo v enega od vrhuncev sezone – vsaj za Kranjčane to sigurno velja.

Tekmi na Primorskem bo že v sredo, 22.11., ob 20. uri, sledilo gostovanje v Hočah. Kranjčani so dvoboj s Hočami prestavili in ga bodo odigrali sredi tedna, ker v petek in soboto gostujejo na Madžarskem (Kazinbarcika), kjer se nadaljuje srednjeevropska liga Mevza Cup. Nasprotnika na turnirju v novi dvorani Don Bosco v Kazinbarciki sta v petek, 24.11., ob 18. uri domači Vegyész RC  in v soboto, 25.11. prav tako ob 18. uri avstrijski Union Raiffeisen Waldviertel. Madžari so trenutno na 5. mestu z 2 zmagama in 2 porazoma. Premagali so slovaško Nitro in Mladost Ribolo, ter izgubili s Spartakom Myjava in ACH-Volleyem. Avstrijci so bili v petih tekmah doslej uspešni edino proti Dalmatincem, vse ostale so izgubili. Tekme bo možno spremljati preko livescore.oktriglav.si, za Youtube livestream pa še ni podatkov, katere tekme bodo v tem krogu prenašane neposredno.

Po vrnitvi iz Madžarske, kar bo za Triglav najdaljše gostovanje v srednjeevropski ligi, se že v sredo, 29. novembra, nadaljuje tekmovanje v Pokalu Slovenije in za Kranjčane nov zanimiv izziv – Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Sobočani igrajo na začetku sezone odlično. Privoščili so si manjši spodrsljaj v prvem krogu proti Mariboru, ko so osvojili le točko, več ali manj pričakovano so izgubili tudi proti ACH Volley-u. Očitno je po turbulentni prejšnji sezoni Dejan Fujs našel pravo formulo uspeha s povratnikom v ekipo Grutom. Dobili so stabilnost, ki so jo dokazali v treh tekmah s Črnučami, ki so jih vse dobili, čeprav so se v prvenstveni preteklega kroga morali potruditi in so šele v 5. nizu zlomili ljubljansko ekipo. Kot rečeno – izziv za Triglav za izpolnitev prvega od zadanih ciljev v sezoni – uvrstitev na F4 v Pokalu Slovenije. Ne bo ne lahko in ne enostavno, saj imajo Prekmurci drugo tekmo na domačem terenu, kjer se bo odigral tudi morebitni zlati niz ob enakih izidih na obeh tekmah.

Tri dni po gostovanju Panvite v Pokalu Slovenije, to je v soboto, 2.12., ob 17:30 pa bo v Kranju že nov odbojkarski spektakel. V kranjsko Športno dvorano Planina prihajajo aktualni državni prvaki ACH Volley, za katere se šušlja, da še vedno kadrujejo. Kaj se bo izcimilo iz tega, bo pokazal čas, morda že do tekme 9. kroga 1.DOL.