Zavarovalnica Sava DP v odbojki na mivki Kranj 2022

Zavarovalnica Sava državno prvenstvo v odbojki na mivki Kranj 2022

V soboto, 23. julija smo v Kranju okronali nove državne prvake in prvakinje v odbojki na mivki – Majo Marolt in Živo Javornik pri ženskah ter Nejca Zemljaka in Klemna Šena pri moških. Zavarovalnica Sava državno prvenstvo v odbojki na mivki Kranj 2022 je bilo že 21. državno prvenstvo, ki smo ga gostili v prestolnici Gorenjske. Letošnja izvedba je bila odigrana po spremenjenem režimu – po več kot 15 letih smo se vrnili na sistem dvojne eliminacije in turnir je bil razširjen na tri tekmovalne dni. V četrtek, 21. julija, so si v kvalifikacijah 4 ekipe priigrale mesto na glavnem turnirju, kjer se je za naslov državnih prvakov in prvakinj potegovalo skupaj 12 ženskih in 12 moških ekip. Celotno poročilo v besedi in sliki najdete na tej povezavi.

Video posnetke, slike, in mnoge druge vsebine iz igrišč ter zakulisja prvenstva najdete na naših socialnih profilih Instagram (oktriglavkranj ) ter Facebook (DPMivka).

Prenos & rezultati

Povezavi do rezultatov, razporeda tekem, seznama ekip in nosilcev sta na voljo spodaj:

  • rezultati, razpored, ekipe in sistem za ženske: LINK
  • rezultati, razpored, ekipe in sistem za moške: LINK

Sistem tekmovanja se nahaja nekoliko nižje na tej strani, pod videom.

Povezava do spletnega prenosa: LINK

Spored

V četrtek, 21. julija, so se ob 9h zjutraj začele kvalifikacije, kjer so si napredovanje priborile 4 ekipe. Od 16h naprej, pa vse do konca sobote, 23. julija, smo spremljali glavni del turnirja, kjer se je za naslov potegovalo 12 ženskih in 12 moških ekip po sistemu dvojne eliminacije.

Lokacija

Tradicionalni turnir, ki že vsa leta pričara pravo vzdušje plaže v središču mesta, je letos ostal na isti lokaciji. Parkirišče Stara Sava (Gregorčičeva ulica 8) je naravni avditorij v srcu Kranja s pogledom na Karavanke. Del kvalifikacij in nekatere začetne tekme glavnega dela turnirja so bile odigrane tudi na igriščih ŠD Fitko v Preddvoru (Hrib 4a, Preddvor).

 

Za igralce

Osnovne informacije o turnirju so na voljo tukaj.

Sponzorji

Generalni pokrovitelj dogodka je bil že tretje leto zapored Zavarovalnica Sava. Pri izvedbi nas že vrsto let podpirata Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Mestna Občina Kranj. Državno prvenstvo pa ne bi bilo mogoče brez pomoči Telekoma Slovenije

in množice ostalih podpornikov športa, ki so vidni spodaj.