Zgubljeno partijo pretvorili v točko

maribor 30 20151206 1196794138Kranj, 12. decembra. V 12. krogu 1.DOL so Kranjčani igrali v novomeški dvorani Marof proti domači Krki in izgubil s 3:2 (16, 18, -17, -20, 14). Po dveh izgubljenih nizih so se Triglavani vrnili v igro, imeli celo dve žogi za zmago v tekmi, ki jo je na koncu Krka rešila v svojo korist. Glede na prikazano je bilo sicer nekaj grenčice ob koncu tekme, ampak tudi s točko so Kranjčani ob takšnem razpletu lahko zadovoljni, saj ostajajo v boju za 3. mesto po prvem delu tekmovanja v 1.DOL. Še posebej, če upoštevamo, da so tekmo odigrali brez lažje poškodovanega Mateja Köka, ki ga je uspešno nadomestil Miha Mali.

Drugi o nas: rtvslo.si , ekipa24.si, morel.si

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Gril (Limbuš), Sefried (Maribor).

Krka: Brulec 17, Ožbalt, G. Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 3, U. Erpič, Drobnič 17, Pucelj 2, Bregar 9, Lindič, Turk 22, Plot.

Triglav Kranj: Borič, Lužovec 9, Hafner 1, Maček, Bregant 25, Pleša, Jovanov, Bežek, Kos 2, Mali 10, Uršič 6, M. Kök, Rezar 13.

Dvoboj med Krko in Triglavom je bil razburljiv do samega konca. Postregel je s preobratom, ki pa ga Kranjčani – varovanci Saša Ropa, ki so igrali brez mladinskega reprezentanta Mateja Köka, so že zaostajali z 0:2, niso izpeljali do konca. Pa čeprav so imeli na krilih razpoloženega Janka Breganta za to lepo priložnost, saj so v odločilnem nizu zapravili dve zaključni žogi za zmago. Niso ju izkoristili, tako da sta dve točki ostali doma, ena pa je odšla v Kranj. Za to sta najbrž najbolj zaslužna Valentin Turk, ki je dosegel 22 točk (6 asov), in pa Miha Bregar (5 blokov), slednji se je izkazal z dvema blokoma v zaključku. Svoje delo pa je zelo dobro opravil tudi Sergej Drobnič.

Novomeščani so tekmo odlično začeli, v prvem nizu so z zanesljivim sprejemom tekmece povsem nadigrali. Po bloku Turka so že vodili s 6:2, nato prednost le še večali. Gosti so prišli k sebi šele ob koncu prvega niza, zato pa so bolje začeli drugega, po bloku Nejca Uršiča so prišli do vodstva 4:1. A uspešni trenutki so bili kratkotrajni, Dolenjci so jih hitro ujeli, odločilno prednost pa so si priigrali ob koncu, ko je s servisi zablestel Turk, njegovo delo pa nadgradil Grega Erpič v bloku. Serijo točk ob koncu je končal prav Turk z asom, ki je pomenil izid 25:18 in vodstvo Krke z 2:0. A že začetek tretjega niza je napovedal, da za domače ne bo šlo vse gladko. Gorenjci so povedli s 7:2, do konca pa z zanesljivo igro prednost le še večali. Tudi v četrtem nizu so hitro prišli do lepega vodstva, povedli so s 7:3 in po bloku Breganta tudi z 9:4. Toda nato se ustavili, domači so jih 14. točki ujeli, izenačeno je bilo tudi pri izidu 17:17. Sledilo je nekaj napak, Kranjčani so osvojili tri zaporedne točke, niz pa dobili s 25:20.

“Tie break” je bil izenačen, da bolj ni mogel miti. Gorenjci so prvič povedli z razliko dveh točk po dveh uspešnih napadih Mihe Malija pri rezultatu 11:9, prednost je nato še povečal Bregant. Martin Kosmini, ki tokrat ni bil razpoložen kot na prejšnjih tekmah, je uspel blok za 11:12, Žiga Lužovec pa je goste popeljal v vodstvo s 14:12. Turk je izničil prvo zaključno žogo, sledili sta dve blok točki Bregarja, najprej je blokiral Roka Rezarja, nato še Breganta, prvo priložnost za zmago domačih pa je izkoristil Drobnič.