Zmaga in ponovno na peto mesto

ach 9 20160113 1591614826Kranj, 23. januarja. Triglav Kranj je v gorenjskem obračunu premagal National Žirovnico s 3:1 (15, 19, -21, 21). Žirovničani so prišli v Kranj precej zdesetkani, a kljub temu osvojili niz in še posebej v drugi polovici tekme nudili dober odpor favoriziranim domačinom. Predvsem z borbenostjo v obrambi so dokazovali, da bi lahko v tem prvenstvu dosegli tudi več, kot jim je to do sedaj uspevalo. V zadnjem krogu rednega dela bo Triglav gostoval v Šempetru, nato pa jih že 3. februarja čaka prvi nastop v modri skupini v Ljubljani proti ACH Volleyu.

Športna dvorana Planina. 120 gledalcev. Sodnika: Milojevič (Ljubljana), Adrovič (Kamnik).

Triglav Kranj : Lužovec, Hafner, A. Kök 2, Maček, Bregant 16, Uršič, Bežek(L), Kos 6, Mali 3, M. Kök 24, Rezar 10, Jovanov 6. Trener: Sašo Rop.

National Žirovnica: Toman, Kegljevič 7, Bajdak 6, Blagne, Hrovat 2, Tučen, Mulec 9, Peljhan 2, Beravs 1, Šikanič , Globolčnik, Dolenc 10 , Lindič 6. Trener: Miha Verbič.

Triglavani so tokrat tekmo začeli brez Žige Lužovca in Nejca Uršiča. Nadomestila sta ju Timotej Gal Kos in Miloš Jovanov, medtem ko je za organizacijo igre namesto do sedaj standardnega Svita Hafnerja skrbel Aleš Kök. Domači igralci so tekmo dobro odprli, saj so gostje po dveh zaporednih točkah Mateja Köka vzeli pri že prvi odmor, ki pa ni pomagal spraviti Mateja s pozicije serverja. Domači so še naprej nizali točke do prvega tehničnega odmora, ko je bil izid že kar visokih 8:1. Po tehničnem odmoru so točke začeli dosegati tudi gostje in vodstvo Kranjčanov nekoliko zmanjšali, čeprav predvsem po zaslugi nekaj domačih napak. Na 7 točk prednosti je znova povišal Rok Rezar, najprej je dosegel točko v napadu, nato pa še z blokom ustavil Bajdaka. Blok domačih je tudi poskrbel za najvišjo prednost 16:6 ob drugem tehničnem odmoru. Miha Verbič je nato Bajdaka zamenjal s Peljhanom in nekoliko ustavil stampedo Kranjčanov. A le za kratko. Bregant in Kos z blokom ter Matej Kök na servisu so znova dodali še 3 točke za 21:8. Nato so Kranjčani nekoliko popustili v zbranosti, tako da je tudi nasprotnik lažje zadihal in dosegel nekaj točk in razliko naredil nekoliko znosnejšo.
Gostje so v drugem nizu zaigrali bolje, zlasti v napadu so dosegli nekaj lepih točk. Kranjčani niso znali ukrotiti servisov Roka Dolenca in omogočili gostom prednost dveh točk ob prvem tehničnem odmoru. Triglav je z asom Mateja Köka izid izenačil na 10. točki, nakar je Miha Verbič poklical svoje fante na kratek posvet. Nadaljevalo se je spet dokaj izenačeno, predvsem po zaslugi nekoliko slabše organizacije napada pri Kranjčanih. Gostje so strnili blok in tudi ob drugem tehničnem odmoru vodili za 2 točki. Janko Bregant je poskrbel za novo izenačenje izida na 18:18. Tu se je niz prelomil, zdaj so igrali le še domači. Ob močnih servisih Mateja Köka so dosegali točke v protinapadih in odpora gostov je bilo v drugem nizu konec.
Tudi v drugem nizu je na servisu izvrstno začel Matej Kök. Do prvega tehničnega odmora so si Kranjčani nabrali 3 točke prednosti, saj so gostje tik pred odmorom naredili dve napaki. Napakam se tudi po odmoru niso povsem izognili in pri 10:5 je Miha Verbič vzel pol minute odmora. Žirovničani so se trudili v obrambi in ujeli nekaj nemogočih žog ter na ta način nekoliko ustavili Kranjčane, a ko je po slabem sprejemu točko dosegel Janko Bregant je Verbič vzel še svoj drugi odmor. Žirovničani so potem zaigrali bolje in prišli na dve točki zaostanka po dveh zaporednih napakah Kranjčanov. Sašo Rop je iz igre potegnil še Janka Breganta, namesto njega je vstopil Miha Mali. Po tehničnem odmoru je Žirovnica z dvema točkama Roka Dolenca izenačila izid na 16. Zdaj je odmor vzel Sašo Rop. A gostov to ni ustavilo, saj so dosegli še eno točko za svoje prvo vodstvo v tem nizu. Za kratko so sicer spet povedli Kranjčani, saj tokrat gostujoči odbojkarji niso popuščali in po napaki Matej Köka v napadu je sledil še drugi odmor domačega trenerja. Po zmedeni igri in vrsti napak Kranjčanov so gostje povedli že 23:19, kar je zadoščalo za zmago v tretjem nizu.
Četrti niz je na začetku spet prinesel izenačeno odbojko. Pri Kranjčanih je namesto Kosa začel Miha Mali in z dvema točkama v napadu popeljal domače do prednosti. Miha Verbič je takoj, ko je Kranjčanom igra stekla, reagiral z odmorom in gostje so Kranjčane ujeli ter pri 11:10 prišli tudi do vodstvoa. Po asu Žana Beravsa so to povišali še za točko, kar je bil znak za Saša Ropa, da je treba prekiniti serijo Žirovnice. Kranjčani so popustili predvsem v bloku, saj se po 12 blokih v prvih dveh nizih ta številka ni več spremenila. Matej Kök in Janko Bregant sta stanje na igrišču spet obrnila v korist domačih odbojkarjev. Po drugi točki iz servisa Breganta je Verbič vzel time-out, a je Triglav dosegel še eno točko pred drugim tehničnim odmorom za vodstvo 16:14. V končnici so gostje še enkrat zapretili, ko so prišli na točko zaostanka. Kranjčani so hitro spet ušli na varnejših 21:18, nato pa z zbegano igro v napadu omogočili gostom ponoven priključek. Povsem v zaključku niza pa so Triglavani vednarle spet zaigrali čvrst in dosegli nekaj zaporednih točk za deveto zmago v prvenstvu.