Zmaga in poraza deklic v mini odbojki

Grb_za_clanke_-_NOVI.jpgLucija, 3.marec. Na tretjem turnirju mini odbojke za dekleta je ekipa Astec Triglava-ž zabeležila zmago in dva poraza, ter se uvrstila v nadaljne tekmovanje za mesta.

V prvi tekmi so se naša dekleta pomerila z vrstnicami iz Kranja, z ekipo ŽOK-a. Takoj na začetku je ekipa ŽOK-a povedla krepkih 12 točk. To prednost so uspešno držali skozi prvi niz, vse tja do 22 točke. Ko smo se jim močno približale. Pred tem so nasprotniki že menjali igralke, nato pa vse bolj ko smo se bližale 20 točki, so bile nasprotnice zmedene in trener je ukrepal. Za nas je žal bilo prepozno in zanašale smo se na drugi niz. Ko pa smo hitro uvidele, da tudi tokrat ne bo šlo. Številčna klop nasprotnika je bila enostavno premočna, da bi jim lahko naša ekipa konkurirala. Tretji niz, ki ni več odločal o zmagi so izenačen boju svojile dekleta iz ŽOK-a.

 

Druga tekma je bila s Koprom. Punce na drugi strani so bile kar zastrašujeoče velike in razvite, tako da smo imeli veliko spoštovanje do njih že na ogrevanju, saj nas je kar malo skrbelo v mislih. Med igro pa se je izkazalo, da kljub velikosti, tzrdi roki trenerja in neprimernem navijanju navijačev (ki niti na članski nivo tekmovanja ne sodi) niso dorasle našemu znanju. Naša igra je bila namreč skozi celoten turnir izredno lepa in sem res ponosna nanjo. Igrali smo na tri odboje skoraj vsako točko, imeli krasen sprejem, tudi podaja je bila visoka, napad pa žal premalo agresiven. A pri kopru je tak zadoščal, na srečo. Drugi niz je bil slab, čeprav glede na znanje igralk ni bilo več pričakovati. A borile so se, bolj same med seboj kot pa z nasprotnicami, saj je žoga le malokrat prešla mrežo na drugo stran. Tekmo smo zmagale kljub izgubljenemu nizu.

Tretja tekma pa je bilop največje razočaranje kar sem ga doživela. Pa ne zaradi naše igre ampak zaradi igre nasprotnika. zares mi je hudo, ko ekipa, “naščuvana” od trenerjev ali drugih vodij igra samo za zmago. To je seveda lepo in prav ampak na tem nivoju tekmovanja, ko se odbojko učijo začetniki, se spoznavajo s tekmovanjem in celotnim potekom tekme in sodelovanja, se mi to zdi skrajno neprimerno. Igrale so namreč vsako prvo čez mrežo, včasih drugo. tretjih odbojev pri njih sploh nismo zasledili, edino ko so v igro vstopile mlajše in manjše, posledično tudi manj kakovostne igralke. Naša ekpia je bilo popolnoma šokirana ob vsakem prvem odboju čez mrežo, saj tega res nismo vajeni.

 

Klub dvema porazoma je  med puncami  vladala dobra volja, čeprav je bilo precej solz (kot je pri dekletih normalno:). A ne zaradi igre, pač pa zaradi medsebojnih komentarjev, ki občutljive punce hitro užalijo in vržejo iz tira ter v jok. A smo situacijo uredili in preživeli en fajn dan na obali, čeprav smo le-to malo videli.

 

Astec Triglav – ž : Boškovič Umnik Ula, Metelko, Umnik Hana, Milenkov, Hribar.Trene : Maček Zarnik

2.krog repesaža  – Turnir 30, sobota 3.3.2012 ŠD Lucija

Igrišče A

Rezultati

Astec Triglav-Ž

ŽOK Triglav

0:3 (20:25, 14:25, 22:25)

Luka Koper

Astec Triglav-Ž

1:2 (15:25, 25:11, 23:25)

Astec Triglav-Ž

Piran

1:2 (14:25, 8:25, 25:12)