Zmaga ob pravem trenutku

go volley 17 20141001 1017059818Ravne na Koroškem, 6. decembra. Kranjski odbojkarji stopnjujejo formo. Po dveh solidnih predstavah proti ekipam iz “zgornjega doma” in dveh osvojenih točkah so tokrat naredili veliko delo in premagali Fužinar Metal Ravne v njihovi domači dvorani. Zmaga s 3:1 (-18,16,20,18) na prvi pogled morda celo lahko priborjena, je prišla ob pravem trenutku in proti neposrednemu tekmecu na lestvici. Kranjčani so zdaj povsem ujeli kontakt z obema ekipama, ki sta na položajih 5 in 6, ki še vodita v modro skupino in se bodo v zadnjih dveh krogih borili, da eno od teh dveh mest tudi osvojijo. V teh prizadevanjih ne bodo povsem odvisni samo od svoje igre, ampak tudi od izidov tekmecev, tako da bo dokončna razporeditev “modrih” in “zelenih” ekip znana šele po zadnjem krogu 20. decembra. 

Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 70, sodnika: Gril (Limbuš) in Kogler (Maribor).

Fužinar Metal: Čuk, M. Jež 3, Lednik, Šavc, Ciganovič 1, J. Jež 10, Mlakar, Nikolov 29, Valentan 6, Abraham 6, Libnik, Češnjaj, Stravnik 4.
Astec Triglav: Lužovec 4, Hafner, A. Kök, Bilandžič 6, Bregant 29, Vene, Lakner 1, Bežek, Kos, Mali, M. Kök 15, Rezar 9.

Odbojkarji Fužinarja Metala so še drugič izgubili proti odbojkarjem Asteca Triglava. Pričakovanja, da bo igra izenačena v derbiju ekip, ki si prizadevata za uvrstitev v modro skupino, in da bodo Ravenčani, ki so v zadnjih tekmah z igro dokazali, da so v dobri formi, vendarle zmagali, se niso uresničila. Gostje so do svoje šeste zmage v sezoni prišli relativno lahko.

Ravenski odbojkarji so imeli v uvodnem nizu pobudo. Po minimalnem vodstvu Kranjčanov do prvega tehničnega odmora (8:7) so si nato gostujoči odbojkarji privoščili kar veliko napak, zlasti pri sprejemu začetnih udarcev in v napadu, tako da so Korošci tudi po zaslugi uspešnih napadov Galina Nikolova in Jureta Ježa zlahka osvojili prvi niz.

Že v drugem nizu je prišlo do preobrata v igri, kajti Kranjčani so začeli igrati dobro. Vse do končne zmage s 25:16 so vodili z razliko šestih do osmih točk, kajti izkazali so se v bloku in z učinkovitimi napadi, predvsem Matej Kök, Rok Rezar in Janko Bregant.

Varovancem trenerja Fužinarja Bojana Mlakarja tudi v preostalih dveh nizih ni uspelo potrditi vloge favorita tekme. Do rezultata 10:10 so bili Ravenčani enakovredni gostom v tretjem nizu, toda odbojkarji Asteca Triglava so v nadaljevanju spet zaigrali zbrano in odločno. Čeprav je bil ponovno v napadih uspešen igralec Fužinarja Bolgar Galin Nikolov, ki je v tretjem nizu zbral kar osem točk, so Kranjčani spet prišli do zmage v končnici niza.

Podoben razplet je bil v četrtem nizu. Gostitelji so zaigrali slabo, Gorenjci so imeli ves čas visoko prednost in po vodstvu z 19:14, ko je v napadih največ točk dosegel Janko Bregant, je končnica spet minila v premoči odbojkarjev Triglava. Tako so Kranjčani brez težav dobili tudi četrti niz in po dveh urah srečanja zasluženo osvojili tri dragocene točke.

“Pričakovali smo težko tekmo proti neugodnemu tekmecu. Moji varovanci so bili dobro pripravljeni za to srečanje, kajti zdaj so v boljši formi, kot so bili v preteklih krogih. Da smo po neuspehu v prvem nizu tako lahko dobili preostale tri nize, ni presenečenje, kajti po igri smo si zmago zaslužili,” je po tekmi dejal trener odbojkarjev Asteca Triglava Sašo Rop.

“Odbojkarji Triglava so zaigrali bolje, kot smo pričakovali, mi žal in za zmago jim čestitamo. Skušal sem z menjavo svojih igralcev, da bi mi zaigrali bolje, toda vsi so storili preveč napak in gostje so tako dokaj lahko dobili tekmo,” je povedal trener Fužinarja Bojan Mlakar.

Avtor teksta: STA