Zmaga v Mariboru

Krka_3Kranj, 12. oktobra. V tekmi 2. kroga 1. DOL Radenska Classic so odbojkarji Astec Triglava v Mariboru premagali domače istoimensko moštvo s 3:0 (24, 15, 18). Domačini tokrat niso uspeli presenetiti Kranjčanov. Razen v 1. nizu, ko so Mariborčani po zaslugi neubranljivih servisov Aljaža Mikla povedli kar z 9:1, so bili ves preostali del tekme Kranjčani precej boljši nasprotnik in z dobro obrambo in učinkovitimi začetnimi udarci osvojili najvišjo možno zmago. Naslednji 3. krog je na sporedu že v soboto, 15. oktobra, ko bodo v Kranju gostovali Sobočani.

Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Skok (Rečica ob Savinji) in Skudnik (Mežica). 

Maribor:
Ju. Senekovič, Ja. Senekovič, Mlakar 9, Srpak 1, Mikl 15, Plesec 4, Škundrič, Škorc, Abraham 4, Ploj, Detela 9, Dukarič. 

Astec Triglav:
Hafner 2, Šmitran, Pokeršnik 17, Lužovec, Bežek, Rop 10, Blaž, Potočnik, Štemberger Zupan 10, Perhaj 7, Rezar 6.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Asteca Triglava so se hitro pobrali po tesnem in presenetljivem porazu proti Krki. Tokrat so imeli proti ambicioznemu Mariboru težave le v prvem nizu, a ko so ga v tesni končnici dobili, so povsem zagospodarili na igrišču ter preostala dva niza gladko dobili. 

Mariborski odbojkarji, ki so v prvem krogu v Radovljici presenetili Kropo, so tudi prvo domačo tekmo začeli zelo dobro in če bi osvojili uvodni niz, bi se tekma morda razpletla drugače. Tako pa so po vodstvu 8:1 in 16:10 dovolili gostom, da so v nadaljevanju tekme prevzeli pobudo na igrišču, pri 20:20 ujeli gostitelje in v izenačeni končnici uveljavili izkušenost ter osvojili niz.

V drugem nizu je ritem domače vrste padel, napak je bilo vedno več, kranjski odbojkarji so brez težav osvajali točke. Povedli so kar s 16:8 in 20:9, v končnici so se jim Mariborčani približali na sedem točk (22:15), to pa je bilo tudi vse, kar so lahko storili v tem nizu. 

Tudi tretji niz je potekal po podobnem modelu, kajti triglavani so še naprej igrali zanesljivo, Mariborčani pa medlo. Gostje so vseskozi vodili, ob drugem tehničnem odmoru kar s 16:9, prednost pa do konca niza brez težav še povišali.