Zmaga za podaljšanje upov

uko_kropa_20121111_1300225831Odbojkarji Asteca Triglava so v tekmi 13. kroga 1. DOL Radenska Classic v Radovljici premagali Uko Kropo s 3:0 (22, 19, 17). V ne preveč kakovostni predstavi so Kranjčani zadovoljivo opravili domačo nalogo in z maksimalno zmago še naprej ostajajo v igri za 4. mesto. Ker je Šoštanj Topolšica nekoliko presenetljivo doma opravil s Prekmurci, bo o zadnjem potniku za modri vlak odločal 14. krog, v katerem Kranjčani gostijo Mariborčane, Šoštanjčani pa igrajo v Novem mestu proti Krki.

Srednja gostinska šola v Radovljici, gledalcev 70, sodnika: Klinar (Rodine), Markelj (Bled).

Uko Kropa: Koselj, Goričnik 3, Šolar, Hrovat, Kržišnik, Bernik 3, Kos, Gašperšič, Polančec 11, Bogožalec 14, Mulec 6.

Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec 4, S. Hafner, Jovanov, Bilandžić 6, Močnik, Rop 7, Bežek, Štembergar Zupan 17, T. Hafner 8, Perhaj 3, Rezar 5.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Asteca so nujno potrebovali zmago, če so želeli ohraniti možnosti, da se uvrstijo med najboljših šest slovenskih ekip. To so brez posebnih težav tudi dosegli, tako da bo o njihovi uvrstitvi odločal zadnji krog, v katerem bodo gostili Maribor, z enim ušesom pa zagotovo poslušali, kaj se dogaja v Novem mestu, v katerem bo gostoval Šoštanj Topolšica.

Gorenjski derbi je bil na začetku enakovreden. Kroparji so prvič pobegnili na +2 po uspešnem napadu Luke Mulca (7:5), enako razliko so obdržali na prvem tehničnem odmoru (8:6). Po odmoru so Kranjčani grešili in pri zaostanku 8:12 posegli po prvem polminutnem odmoru. Gostitelji so vse niti držali v rokah do drugega tehničnega odmora (16:11), a odmor so bolje izkoristili Kranjčani, ki so se približali na dve točki zaostanka (14:16). Gostitelji so še enkrat pobegnili (19:15), vendar je tokrat gostujoči polminutni odmor obrodil sadove, saj so po uspešnem napadu Andreja Štembergerja Zupana prešli v vodstvo (20:190). Triglavani do konca niza niso več grešili. Razliko so še povečali in prišli do uvodnega niza.

Drugi niz so gostitelji slabo odprli, saj so hitro zaostajali za štiri točke (1:5). Po zaslugi slabe igre gostov v napadu je bila razlika hitro izničena (7:7), toda domači niso popuščali, po bloku Aljaža Bernika so spet prišli do dveh točk prednosti (10:8). Gostje so vzeli polminutni odmor, ki je prinesel popoln zasuk, saj so Kranjčani zapored dosegli šest točk (10:14). Po drugem tehničnem odmoru (12:16) je gostitelje v igro z neugodnimi servisi spet vrnil Aljaž Bernik (15:16), toda preblisk Kroparjev je bil kratek. Grešili so pri sprejemu, prednost gostov je zato spet hitro narasla (15:20), tako da je bilo jasno, da bodo Kranjčani vodili z 2:0.

Kroparji se niso predali. Dobro so odprli tretji niz in si hitro priigrali tri točke naskoka (8:5). Podobno kot v uvodnih dveh nizih pa so začeli grešiti in gostje so zaostanek 8:11 spremenili v vodstvo 20:11. Do konca niza so gostitelji malce omilili razliko, a za kaj več tokrat ni bilo moči.