Zaključna točka in zmaga za rojstni dan

zmaga_20130317_1666662984Kranj, 13. aprila. Zmaga v drugi tekmi in podaljšanje serije za tretje mesto je verjetno eno od lepših daril, ki jih je kapetan Astec Triglava prejel za rojstni dan. Kranjčani so zmagali s 3:1 (-13, 23, 21, 23), čeprav je po prvem nizu kazalo precej drugače. Pomurci so tekmo odprli fantastično, pravzaprav so kar nadaljevali pritisk s prve tekme, s to razliko, da jim je tokrat v prvem nizu uspevalo prav vse, Kranjčanom pa se je skazila skoraj vsaka žoga, ki so jo dobili v roke. Trener domačih je uspel ekipo pred drugim nizom umiriti in prepričati, da Sobočani ne morejo nadaljevati v takšnem ritmu cele tekme in prav je imel. Statistični kazalniki so se počasi začeli nagibati v korist domače ekipe. Vse boljši so bili Kranjčani v elementu sprejema servisa, kar je bil pravzaprav ključ do uspeha, kar smo napovedali že po prvi tekmi.  Triglavani so vzpostavili tudi ravnotežje v številu blokov, čeprav so ga ob koncu tekme, ko so gostje ubranili 4 zaključne žoge v stilu ruske rulete na vse ali nič, nekoliko pokvarili. Ampak ob zmagi in prešernem vzdušju na zadnji tekmi v domači dvorani, se nihče ni prav veliko razburjal zaradi tega. Čez teden dni bo v dvorani OŠ I v Murski Soboti še zadnja tekma, ki bo dala dokončni odgovor na to, katera ekipa bo osvojila 3. mesto. In Kranjčani, sodeč po prikazanem, tudi na tej tekmi ne bodo igrali obrobne vloge.

Nekaj lepih točk domače ekipe smo zbrali v priloženem video kolažu:

{youtube}UfiMKaPknCg{/youtube}

Športna dvorana Planina. 500 gledalcev. Sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič(Komenda).

Astec Triglav:  Klemenčič, Lužovec 10, S. Hafner , Jovanov, Bilandžić 16, Močnik , Rop 10, Bežek(L), Štembergar Zupan 19, T. Hafner , Perhaj 1, Rezar 8. Trener: Matej Maček.

Panvita Pomgrad: Ajlec 5, Vogrinčič, Pavlovič 5, Mijalkovič 15, Čolović 5, Marič, Flisar 16, Topovšek, Koncilja , Tot 14, Grabar 1, Vrabl(L).

GALERIJA

STATISTIČNI PODATKI

Tekmo so bolje začeli gostujoči igralci, ki so, odločeni, da si priigrajo teden dopusta več, vsako potezo opravili odločno in učinkovito. Ujeli so nekaj žog v obrambi, zaključevali prek Flisarja, domači pa so stisnili rep med noge in se z udarci zatekali v blok ter v out. Šele pri rezultatu 8:1 so domači blokirali Flisarja in dosegli dve točki zapored, vendar so gostje hitro odgovorili z drugo točko na servisu in pobegnili na 11:3. Za Totom je na servisu točko dosegel še Flisar in napovedal podobno učinkovitost svoje ekipe v tem elementu kot na prvi tekmi malega finala. Pri rezultatu 15:5 je domači trener poskusil z menjavo podajača spremeniti uspešnost svoje ekipe v napadu, vendar se ta ni bistveno izboljšala. Sobočani so žoge odlično lovili tako na sprejemu kot v obrambi in Kranjčanom niso pustili razviti kakršne koli igre. Z blokom Pavlovića so se igralci Panvite za en set približali tretjemu mestu, Triglavane pa so pustili na 13. točki.

V začetku drugega seta so Kranjčani pokazali voljo do novega sobotnega izleta v Mursko Soboto. Ekipi sta bili vse do pete točke izenačeni, nato pa so zopet nivo igre dvignili gostje in do prvega tehničnega odmora povedli za dve točki. Po odmoru je do izenačenja pomagal Rezar z asom, njegov nasprotnik Pavlović pa mu je z obrestmi vrnil z dvema točkama v napadu. Kljub temu so se Triglavani nekoliko zbudili in uspešno zaključevali, po Bilandžićevem asu pa so povedli z 12:11, na kar je odgovoril Fujs z odmorom. Vidna je bila razlika v sprejemu servisa;  v tem elementu sta se tedaj ekipi procentualno izenačili. Vztrajno se je dvigoval tudi odstotek uspešnosti Kranjčanov v napadu, z njim pa rezultatska prednost, ki je kmalu znašala že pet točk (20:15). Hitro so se domači navadili, da jim v napadu vse gre, Sobočani pa so zapretili z blokom in obrambo ter se približali na 19:21. Prednost dveh točk je vseeno zadostovala, da so razpoloženi domačini izenačili tekmo s 25:23.

Šele v tretjem setu smo gledalci prišli na svoj račun, saj sta ekipi zaigrali odločno in razpoloženo, predvsem pa izenačeno. S svojim šele četrtim blokom so Triglavani povedli z 9:7, prednost pa so na krilih Saša Ropa, ki bi tedaj zaključil tudi na četvorni blok, povišali na 12:9. Ekipi Panvite se je poznalo, da jim je padla uspešnost na servisu. Brez tega pritiska so Kranjčani lažje igrali, pomagalo pa jim je tudi vse večje število napak nasprotnika. Domači so vodili z rezultatom 16:13, ko so napravili nekaj neumnosti in dali priložnost gostom za izenačenje na 16:16. Hitro pa so se s točko Bežka iz obrambe in asom Štembergarja vrnili na vodstvo treh točk. Ajlec je pred končnico ponovno nekoliko približal svojo ekipo, nato pa je v igro vstopil Miloš Jovanov in, kot ponavadi, poskrbel za več zaporednih točk Triglava na lasten servis. Skupaj z razpoloženim Lužovcem je pripeljal do rezultata 23:18, kar je bilo dovolj za drugi dobljen set domačih s 25:21.

Dobro igro iz zaključka tretjega seta so Kranjčani potegnili v nov set in povedli s 3:0. Uspevale so jim odlične obrambe, serverji pa so odlično opravljali svoje delo. Sobočani se kljub temu niso dali in so uspeli zadržati to razliko do prvega tehničnega odmora. Flisar je bil še vedno neustavljiv in je do tedaj dosegel že 14 točk, od tega 6 z blokom. Prednost se je nekoliko zmanjšala po novi, že tretji neuspeli podaji Perhaja Bilandžiću, vendar tudi po tej nezgodi razigranost domačih ni popustila. Lužovec je dosegel blok, Bilandžić pa kar nekaj točk v napadu in Triglavani so povedli s 13:9. Tekma je v nadaljevanju potekala precej v znamenju razkazovanja moči v napadu prek sredine, kar je omogočal odličen sprejem na obeh straneh. Ta se je na strani gostov pokvaril šele, ko je Rop dosegel dve točki na servisu zaporedoma. Pri rezultatu 19:15 v korist Kranjčanov je Bilandžić dosegel še svoj četrti blok in prinesel svoji ekipi udobno prednost petih točk pred vstopom v končnico. Na servisu je zapretil Grabar in približal Panvito na 18:20, čemur pa so sledile minute Kranjčanov. Bili so izrazito razpoloženi in priigrali so si kar 4 zaključne žoge. Tedaj pa je na servis prišel Čolović in skoraj napravil pravi preobrat. Približal je svojo ekipo do 23:24, ko pa je kapetan Rop le zaključil in priboril svojim soigralcem soboto v Prekmurju.

M.A.,www.oktriglav.si